Ο Γιώργος Καφαντάρης στο Academy Trophy 2020

Ο πρωταθλητής της κατηγορίας Μini του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Kart, Γιώργος Καφαντάρης, είναι ο οδηγός που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο φετινό κορυφαίο διεθνή θεσμό FIA Karting Academy Trophy. Ο 12χρονος, αθλητής του Σωματείου Σ.ΦΙ.ΚΑ., θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του απέναντι σε ορισμένους από τους κορυφαίους οδηγούς Kart της ηλικίας του στον κόσμο, έχοντας επί δύο διαδοχικά χρόνια στεφθεί Πρωταθλητής Ελλάδας στη Mini (καθώς και στη Mini B, το 2018).

Ο θεσμός της CIK-FIA, το FIA Karting Academy Trophy, περιλαμβάνει και φέτος τρεις αγώνες, οι οποίοι διεξάγονται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Karting. Όλοι οι αγωνιζόμενοι του θεσμού συμμετέχουν με πανομοιότυπο εξοπλισμό, ο οποίος τους αποδίδεται έπειτα από κλήρωση. Ο Γιώργος Καφαντάρης θα αγωνιστεί και στις τρεις συναντήσεις. Η πρώτη από αυτές θα διεξαχθεί 30 Απριλίου – 3 Μαΐου στην πίστα του Lonato, στην Ιταλία. Θα ακολουθήσουν στις 18-21 Ιουνίου ο αγώνας του Genk στο Βέλγιο, και στις 10-13 Σεπτεμβρίου ο αγώνας στο Le Mans της Γαλλίας.

Ο Γιώργος Καφαντάρης εκτός από την ταχύτητα την οποία αποδεδειγμένα διαθέτει, έχει και διεθνή εμπειρία αφού συμμετείχε τις προηγούμενες χρονιές σε διεθνείς τελικούς ενιαίων κυπέλλων κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Θυμίζουμε πως τελευταίος Έλληνας οδηγός που απέσπασε βαθμό στο FIA Academy Trophy ήταν ο Αλέξανδρος Ντάρσυ, το 2016, στη 2η χρονιά συμμετοχής του στο θεσμό, αποσπώντας 1 βαθμό στον αγώνα της Σουηδίας. Οι Γιάννης Λάντζης, Κωνσταντίνος Κομνηνός και Στυλιανός Πετρίσης που συμμετείχαν το 2017, 2018 και 2019 αντίστοιχα, δεν κατάφεραν να βαθμολογηθούν.

sports.ert.gr.