Ο Λιούις Χάμιλτον σε συνέντευξη που παραχώρησε αποκάλυψε ότι όταν ήταν μαθητής του πέταγαν μπανάνες και γινόταν τακτικά θύμα ρατσιστικής κακοποίησης στο σχολείο.

Ο κορυφαίος οδηγός F1 της Mercedes, 38 ετών, είπε ότι τα μαθητικά του χρόνια ήταν «ίσως το πιο τραυματικό και πιο δύσκολο κομμάτι της ζωής μου».

Ο Χάμιλτον είπε: «Ήδη δεχόμουν bullying σε ηλικία έξι ετών. Στο συγκεκριμένο σχολείο, ήμουν ένα από τα τρία έγχρωμα παιδιά και απλώς κάποια μεγαλύτερα, πιο δυνατά, παιδιά με εκφόβιζαν σπρώχνοντάς με, με πετούσαν κάτω πολλές φορές».
Μιλώντας στο podcast On Purpose, ο επτά φορές πρωταθλητής της Formula 1 περιέγραψε μια σειρά από ρατσιστικά υβριστικούς όρους που του αναφέρονταν στο σχολείο.

Ο Χάμιλτον πρόσθεσε: «Το να μην ξέρω πού ταιριάζεις, ήταν δύσκολο για μένα.
“Όταν πηγαίνεις σε μαθήματα ιστορίας και δεν υπάρχουν έγχρωμοι άνθρωποι στην ιστορία που μας δίδασκαν. Σκεφτόμουν, “Πού είναι οι άνθρωποι που μου μοιάζουν;”

«Στο σχολείο μου [δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης] ήμασταν έξι ή επτά μαύρα παιδιά από 1.200 παιδιά και τρία από εμάς βρίσκονταν έξω από το γραφείο του διευθυντή όλη την ώρα.
«Ένιωθα πραγματικά ότι το σύστημα ήταν εναντίον μου και «κολυμπούσα» αντίθετα. Υπήρχαν πολλά πράγματα που καταπίεζα μέσα μου. Δεν ένιωθα ότι μπορούσα να πάω σπίτι και να πω στους γονείς μου ότι αυτά τα παιδιά συνέχισαν να με αποκαλούν [ρατσιστικούς όρους], ή ότι δεχόμουν bullying ή ξυλοδαρμό στο σχολείο σήμερα. Δεν ήθελα ο μπαμπάς μου να πιστεύει ότι δεν είμαι δυνατός. “

Τα τελευταία χρόνια, ο Hamilton έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για την αύξηση της διαφορετικότητας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Δημιούργησε μια επιτροπή για να μελετήσει γιατί οι εθνικές μειονότητες υποεκπροσωπούνται στο άθλημα, ίδρυσε την εκστρατεία του Mission 44 για να εξετάσει τρόπους υποστήριξης των νέων από υποεξυπηρετούμενα περιβάλλοντα και συνεργάζεται με τη Mercedes για την ενθάρρυνση της διαφορετικότητας στην ομάδα τους και στην F1.

Ο Χάμιλτον ξεκινά τη 17η σεζόν του στη F1 τον Μάρτιο και μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του τελευταίου του συμβολαίου με τη Mercedes.
Ο αρχηγός της ομάδας Toto Wolff δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ήταν βέβαιος ότι ο Hamilton θα συμφωνούσε σε ένα νέο συμβόλαιο για να συνεχίσει τους αγώνες μετά το τέλος του τρέχοντος έτους.
«Έχουμε έναν ολόκληρο χρόνο μπροστά μας», είπε ο Wolff. «Είμαστε τόσο ευθυγραμμισμένοι – τα τελευταία 10 χρόνια η σχέση μας έχει μεγαλώσει».

 

 

 

Πηγή: BBC
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης – ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ