Η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Βασίλη Ζαγαρίτη από τον Παναθηναϊκό στην Πάρμα έχει μπει στη τελική ευθεία, καθώς η ιταλική ομάδα αποδέχθηκε τους βασικούς όρους που είχαν θέσει οι «πράσινοι», ως προς την αποπληρωμή τόσο των χρημάτων της άμεσης μετακίνησης του παίκτη, όσο και των τροφείων εκπαίδευσης.

Όπως όλα δείχνουν ότι ο19χρονος μπακ θα ταξιδέψει την Τετάρτη (20/1) για την Ιταλία για να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του στους «παρμέντσι».

Κατά τη διάρκεια της ημέρας η Πάρμα είχε νεότερη επικοινωνία με τον Παναθηναϊκό, ενημερώνοντας τους «πράσινους» που αποδέχεται την τρίτη απ’ τις εναλλακτικές που της είχαν προτείνει οι άνθρωποι του «τριφυλλιού».

Συγκεκριμένα, ο ιταλικός σύλλογος -που ανέβασε την προσφορά των χρημάτων της μεταγραφής από 200.000 ευρώ, σε 280.000 ευρώ- συμφώνησε να αποπληρώσει το παραπάνω ποσό έως το εφετινό καλοκαίρι. Ειδάλλως, εάν δεν το πράξει έως την 30ή Ιουνίου θα πληρώσει ένα «πέναλτι», διπλασιασμού του ποσού (560.000 ευρώ).

Επίσης, σε ότι αφορά τα τροφεία εκπαίδευσης, η ιταλική ομάδα θα πρέπει να αποπληρώσει τις 290.000 ευρώ που αφορούν το «μερίδιο» των τροφείων του Παναθηναϊκού, μέσα στην επόμενη τριετία, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό της FIFA, ειδάλλως και αυτό το ποσό θα διπλασιαστεί.

Οι δύο σύλλογοι βρίσκονται στις τελικές ανταλλαγές εγγράφων κι απομένει μία τελευταία υπογραφή από την Πάρμα πάνω στους όρους των «πράσινων», για να «κλειδώσει» και τυπικά η μεταγραφή του Ζαγαρίτη στους Ιταλούς και να πάρει το «ΟΚ» από τον Παναθηναϊκό για να ταξιδέψει αύριο (Τετάρτη 20/1) στη γειτονική χώρα.

sports.ert.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ