Ο Χρήστος Βολικάκης ξεκίνησε πολύ δυνατά το Elimination, το 3ο αγώνισμα του Omnium. Στο αγώνισμα αυτό, σε κάθε 2ο γύρο που περνούν οι αθλητές από τη γραμμή του τερματισμού, αποβάλλεται ο τελευταίος.

Ο Βολικάκης ξεκίνησε με πολύ καλά πλασαρίσματα και έξυπνη στρατηγική. Όμως στο 5ο sprint κλείστηκε στην εσωτερική, δε μπόρεσε να επιταχύνει όσο στους προηγούμενους γύρους και πέρασε τελευταίος τη γραμμή.

Ολοκλήρωσε το Elimination στη 14η θέση. Ο μέχρι εκείνη τη στιγμή πρωτοπόρος της βαθμολογίας, ο Ολλανδός Van Schip ολοκλήρωσε στην 4η θέση ενώ το τελικό ζευγάρι ήταν ο Ιταλός Elia Viviani με τον Βρετανό Matthew Walls.

Ο Viviani επιτέθηκε νωρίς και δεν άφησε περιθώριο στον Walls να αντιδράσει. Η μάχη που δεν έγινε λοιπόν στο τελικό ζευγάρι με τον Viviani να είναι ο μεγάλος νικητής και να ανεβαίνει στην 6η θέση της βαθμολογίας με 82 βαθμούς. Ο Matthew Walls πέρασε επικεφαλής με 114 βαθμούς έναντι 110 βαθμών του Van Schip. Ο Χρήστος Βολικάκης είναι 16ος με 30 βαθμούς. Επόμενο και τελευταίο αγώνισμα που θα κρίνει την τελική τριάδα των μεταλλίων, το αγώνισμα των πόντων.

Επιμέλεια: Άγγελος Σταθακόπουλος

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here