Οι διοργανωτές του Giro d’Italia 2021 ανακοίνωσαν τις Pro Continental ομάδες τις οποίες προσκάλεσαν να συμμετέχουν στο φετινό αγώνα. Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της UCI για συμμετοχή μίας επιπλέον Pro Continental ομάδας ως έκτακτη συμμετοχή για να τονωθεί το ενδιαφέρον των αγώνων μέσα στις δύσκολες χρονιές της πανδημίας, θα συμμετέχουν 3 ομάδες με πρόσκληση ως έκτακτη συμμετοχή.

Η ομάδα των Alberto Contador και Ivan Basso, η Eolo-Kometa είναι η καινούρια ομάδα στο Giro. Αναβαθμίστηκε σε Pro Continental, είναι Ιταλική με βάση όμως την Ισπανία ενώ ο βασικός της χορηγός, η εταιρεία Eolo (πάροχος Internet) είναι χορηγός σε μεγάλους αγώνες στην Ιταλία όπως το Strade Bianche, Il Lombardia, Gran Piemonte, Tirreno-Adriatico.

Επόμενη ομάδα, η Bardiani-CSF-Faizane. Η ομάδα του Bruno Reverberi συνεχίζει το εκπληκτικό σερί συμμετοχής στο Giro που ξεκίνησε τη δεκαετία του 90 με μοναδική απουσία τον αγώνα του 2009.

Έχει κερδίσει 21 etape στο Giro με τους Giulio Ciccone, Domenico Pozzovivo, Julio Alberto Perez Cuapio και Stefano Zanini να είναι μερικοί από τους νικητές ποδηλάτες της Bardiani-CSF-Faizane. Στην πορεία της στο Giro έχει επίσης κατακτήσει τη φανέλα των πόντων, των βουνών αλλά και των νέων. Στην πρόσφατη προετοιμασία της, στο Benidorm της Ισπανίας, είχε προσκαλέσει και συμμετείχε στην προετοιμασία, ο παγκόσμιος πρωταθλητής και νικητής σε Giro, Tour και Vuelta, Mario Cipollini.

Η επόμενη ομάδα που προσκλήθηκε είναι η Vini Zabu των Luca Scinto και Angelo Citracca. Θα είναι η 11η συμμετοχή της στο Giro από την ίδρυση της το 2009 έχοντας χάσει τον αγώνα του 2010 και του 2019.

Έχουν κερδίσει 3 etape. Το 2012 ο Matteo Rabottini εκτός από νίκη κατέκτησε και τη μπλέ φανέλα των αναβάσεων. Νίκη το 2012 για τη Vini Zabu είχε κατακτήσει και ο Andrea Guardini. Στον περσινό αγώνα η ομάδα τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της όχι για κάποια νίκη αλλά για τον τραυματισμό του Luca Wackermann όταν διαφημιστικές πινακίδες έπεσαν πάνω του, είχε πτώση και μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Στις 3 αυτές ομάδες που θα συμμετέχουν στο Giro d’Italia του 2021 συναντάμε γνωστά ονόματα. Τους Giovanni Visconti, Enrico Battaglin για τη Bardiani-CSF-Faizane, τους Francesco Gavazzi, Luca Wackermann για την Eolo-Kometa, τους Marco Frapporti, και Edoardo Zardini για τη Vini Zabù. Η συμμετοχή των τριών αυτών ομάδων σημαίνει πως στις 8 Μαΐου, στο Τορίνο, στην εκκίνηση του 104ου Giro d’Italia θα παραταχθούν 23 ομάδες με 184 ποδηλάτες.

 

 

 

sports.ert.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here