Θετικές είναι οι εξελίξεις και σε ότι αφορά την κατασκευή των εγκαταστάσεων των υπόλοιπων τμημάτων του “τριφυλλιού”, μιας και πλέον η υπόθεση προχωράει στο στάδιο της εκπόνησης της οριστικής μελέτης.

Πιο συγκεκριμένα, η ΑΕΠ Ελαιώνα (δηλαδή η κοινοπραξία των τραπεζών που έχουν εμπλακεί στο έργο) ξεκίνησε τη διαδικασία των οριστικών μελετών για την δημιουργία των εγκαταστάσεων. Με τη φάση της προμελέτης να έχει ολοκληρωθεί, πλέον ουσιαστικά ξεκινάει το τελευταίο – και σημαντικότερο – βήμα. Υπενθυμίζουμε ότι η κατασκευή του κλειστού γηπέδου αλλά και των λοιπών εγκαταστάσεων δεν εμπλέκονται με το ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Αυτό συμβαίνει επειδή το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται στα… χέρια της ΑΕΠ Ελαιώνα και όχι του Δήμου Αθηναίων ή του ελληνικού δημοσίου, όπως για παράδειγμα το ποδοσφαιρικό γήπεδο. Η εν λόγω λεπτομέρεια παίζει καθοριστικό ρόλο, μιας και τα γραφειοκρατικά ζητήματα που συνήθως προκύπτουν, μπορούν να ξεπεραστούν με αρκετά μεγαλύτερη ταχύτητα. Οι πρώτες προβλέψεις για την ολοκλήρωση της οριστικής μελέτης κάνουν λόγο για τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού. Από εκείνο το σημείο και μετά, το μόνο που θα απομένει είναι η έκδοση της οικοδομικής άδειας, η οποία αναμένεται προχωρήσει σχεδόν αμέσως. Ο βασικός στόχος είναι στις αρχές του Ιουλίου να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα τυπικά κομμάτια της υπόθεσης.

Εφόσον όλα τα παραπάνω πάρουν… σάρκα και οστά – κάτι που συμβεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – τότε το “τρένο” θα έχει μπει για τα καλά στις ράγες. Βάσει σχεδίου, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός αναμένεται να έχει στην περιοχή του Βοτανικού το κλειστό γυμναστήριο χωρητικότητας 3000+ θέσεων (το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ σε όλα τα επίπεδα) αλλά και το κολυμβητήριο. Επίσης, προβλέπονται προπονητήρια άρσης βαρών, πάλης, πυγμαχίας, τοξοβολίας, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ξιφασκίας αλλά και βοηθητικό γυμναστήριο όπως και προπονητήριο ΑΜΕΑ. Επιπροσθέτως στο ίδιο σημείο θα εγκατασταθούν τα γραφεία της διοίκησης, οι μπουτίκ, αλλά και οι χώροι κύριων χρήσεων.

 

 

ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ