ΠΣΑΚ: Το 80% των συμβολαίων τους απαιτούν οι παίκτες σε περίπτωση διακοπής

Εγγράφως απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) τις θέσεις του στον ΕΣΑΚΕ σχετικά με το ποσοστό που ζητούν οι παίκτες να τους καταβληθεί από τις ομάδες τους, σε περίπτωση διακοπής της Basket League, την οποία και αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες των ΚΑΕ σε συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης. Εξ αρχής και μέσω ανακοίνωσής του, ο ΠΣΑΚ είχε εκφράσει την αντίθεσή του σε οριστική διακοπή της A1 ανδρών στο μπάσκετ.

Με επιστολή του στη διοργανώτρια Αρχή, ο ΠΣΑΚ επανέλαβε για μία ακόμη φορά τη θέση του πως δηλαδή τα μέλη του Συνδέσμου επιθυμούν τη συνέχιση του πρωταθλήματος και με δεδομένη ήδη από χθες (24/3) τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021, κάτι που σημαίνει πως πλέον δεν υπάρχουν στενά χρονικά περιθώρια για τους διεθνείς παίκτες.

Ο ΠΣΑΚ τονίζει εν συνεχεία στην επιστολή του προς τον ΕΣΑΚΕ πως οι παίκτες θα αξιώσουν να λάβουν το 80% των συμβολαίων τους. Ο ΠΣΑΚ δεν δέχεται τη λύση που προτείνει ο ΕΣΑΚΕ, δηλαδή την καταβολή των δεδουλευμένων μέχρι τα μέσα Μαρτίου από τις ΚΑΕ.

Τέλος, ο Σύνδεσμος των παικτών ζήτησε να γίνει νέα τηλεδιάσκεψη, στην οποία θα πάρουν μέρος και δικοί του εκπρόσωποι, όπου θα εκφράσουν και τις δικές τους θέσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

sports.ert.gr.