Σαφής προς πάσα κατεύθυνση η προειδοποίηση του Τσέφεριν σε όσους ακολουθήσουν το Βέλγιο

«Δεν νομίζω ότι αυτή είναι η σωστή απόφαση. Η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος. Δεν μπορείς να ζητάς βοήθεια, αλλά να αποφασίζεις μόνος τι σου ταιριάζει καλύτερα. Και πρέπει να το πω: οι Βέλγοι και όσοι μπορεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο να κάνουν το ίδιο, διακινδυνεύουν τη συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του επόμενου έτους».

Τάδε έφη ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, σχολιάζοντας την επιλογή της βελγικής Λίγκας να τερματίσει πρόωρα το πρωτάθλημα, επικαλούμενη την έκτακτη κατάσταση λόγω της πανδημίας.

Λέξεις που προστίθενται στην επιστολή που εστάλη χθες από την UEFA, την Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) και τις Ευρωπαϊκές Λίγκες (European Leagues), όπου επισημαινόταν το ενδεχόμενο αποκλεισμού: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να ξεκινήσει και πάλι τους ερχόμενους μήνες, υπό τους όρους που θα υπαγορεύουν οι δημόσιες αρχές και πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε απόφαση για ακύρωση των εθνικών διοργανώσεων είναι, σε αυτό το στάδιο, πρόωρη και αδικαιολόγητη».

«Δεδομένου ότι η συμμετοχή στις διοργανώσεις της UEFA καθορίζεται από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν στο τέλος μιας πλήρους εθνικής διοργάνωσης, ένα πρόωρο κλείσιμο θα δημιουργούσε αμφιβολίες ως προς τη συμμόρφωση με αυτή την προϋπόθεση και η UEFA διατηρεί το δικαίωμα να αξιολογήσει το δικαίωμα των συλλόγων να γίνουν δεκτοί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του 2020-21», καταλήγει η επιστολή που υπέγραψαν οι Τσέφεριν, Αντρέα Ανιέλι (πρόεδρος ECA) και Λαρς-Κρίστερ Όλσον (πρόεδρος European Leagues).

Σχετικά με τις προοπτικές ολοκλήρωσης της σεζόν, στη συνέντευξή του στο ZDF, ο Τσέφεριν πρόσθεσε: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι σε καμία περίπτωση ίδιο χωρίς τους φιλάθλους, αλλά σίγουρα είναι καλύτερο να παίζουμε ποδόσφαιρο χωρίς οπαδούς και να το έχουμε πίσω στην τηλεόραση, από το τίποτα. Αυτό θέλει ο κόσμος, να επιστρέψει η θετική ενέργεια στο σπίτι τους. Θα είναι πιθανώς τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο. Δεν μπορούμε να παίξουμε τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

sports.ert.gr.