Ακολούθησε η αναβολή όλων των αναμετρήσεων του διημέρου (02/10 & 03/10) και η επίσημη παραίτηση της επιτρόπου, Λίζα Μπέιρντ.

Την περασμένη Πέμπτη (30/09) ο οργανισμός των Courage της Βόρειας Καρολίνας ανακοίνωσε την απομάκρυνση του 58άχρονου τεχνικού, Πωλ Ράιλι, ύστερα από αναφορές παικτριών περί σεξουαλικής κακοποίησης και ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Ακόμη, ο προπονητής των Spirit της Ουάσιγκτον, Ρίτσι Μπερκ, αποδεσμεύθηκε την Τετάρτη (29/09) λόγω κατηγοριών εις βάρος του· το πρωτάθλημα γυναικών των Ηνωμένων Πολιτειών, σε αναταραχή.

Δημοσιεύματα αναφέρουν λεπτομερώς τους ισχυρισμούς των αθλητριών, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και δύο μαρτυρίες σεξουαλικού εξαναγκασμού· ο Ράιλι αρνήθηκε κάθε ανάμειξη, χαρακτηρίζοντας τις τοποθετήσεις εναντίον του ως «εντελώς αναληθείς».

Έπειτα από δεκαεννέα μήνες στη θέση της επικεφαλής, η κομισάριος της Λίγκας, Λίζα Μπέιρντ υπέβαλε την παραίτησή της· άμεση αντίδραση από τη FIFA, με την έναρξη διεξαγωγής έρευνας για την υπόθεση.

«Αυτή η εβδομάδα, αλλά και μεγάλο μέρος της εφετινής περιόδου αποτέλεσε εξαιρετικά τραυματική εμπειρία για τις παίκτριες & τα προπονητικά μας επιτελεία. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των πράξεών μου· συγγνώμη για τον πόνο πολλών», επεσήμανε μεταξύ άλλων σε σημερινές (02/10) δηλώσεις της.

Η αθλήτρια–σύμβολο της OL Reign, Τζέσικα Φίσλοκ, τόνισε «νομίζω πως ειδικότερα οι γυναίκες του χώρου έχουν περάσει τόσα πολλά, όλα αυτά τα χρόνια & όχι μόνο εκείνες του ποδοσφαίρου. Όλοι γνωρίζουν τι συνέβη με την αμερικανική ομάδα της ενόργανης γυμναστικής– είναι κάτι που έχει γίνει συνήθεια. Φτάνει πια».

ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here