Στη μνήμη του Γιώργου Μοσχού, 9 χρόνια μετά…

Ο Γιώργος Μοσχούς έφυγε από τη ζωή στα 67 του χρόνια, το βράδυ της 7ης Απριλίου 2011. Μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας των Ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου, o Γιώργος κατέκτησε πρωταθλήματα και νίκες, οδηγώντας θεαματικά σε καταιγιστικούς ρυθμούς BMW, Alfa Romeo και Datsun-Nissan. Ξεκίνησε το 1965 τους αγώνες με Μini 1000 και πίσω από το ψευδώνυμο ‘’Γέμος’’. Οδήγησε επίσης και Autobianchi. Στα χρόνια της αστραφτερής αγωνιστικής εμπλοκής του αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους φίλους του αυτοκινήτου, απέκτησε πολλούς οπαδούς και γι΄αυτούς ήταν πάντα ο «Γιωργάρας» ό,τι κι αν οδηγούσε σε άσφαλτο ή χώμα. Ήθελαν να τον βλέπουν να οδηγεί, να στρίβει, με το πλάι συνήθως, αδιαφορώντας αν έτρεχε με την καλύτερη ή όχι ομάδα και μετά τον τερματισμό του να τον σηκώνουν στα χέρια πριν καλά-καλά βγάλει το κράνος του.

Τo 2005 τον είδαμε να οδηγεί με τον Ανδρέα Αρκέντη δίπλα του, ένα αναπαλαιωμένο Nissan 240 RS σε επίδειξη ιστορικών αυτοκινήτων, στα πλαίσια του 52ου Ράλλυ Ακρόπολις. Αν και μέσα στο Ο.Α.Κ.Α, μακριά απ΄ ότι είχε συνηθίσει, κατάφερε να ενθουσιάσει το κοινό.
Γιώργος Μοσχούς. Αυθεντικός και σπάνιος άνθρωπος για τους οικείους του, ο κορυφαίος ‘Ελληνας οδηγός αγώνων αυτοκινήτου όλων των εποχών για τους φίλους και οπαδούς του.

Αξέχαστος για όλους εκείνους που τον γνώρισαν.
Με σεβασμό στη μνήμη του, 9 χρόνια μετά το θάνατό του, 9 φωτογραφίες (44 ετών οι παλαιότερες) από τη μεγάλη αγωνιστική, αυτοκινητιστική πορεία του.

Κείμενο-φωτό: Τάσος Αρωνίτης

sports.ert.gr.