Την ερχόμενη Δευτέρα η εκδίκαση της υπόθεσης ΠΑΟΚ – Ξάνθης

Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της διοργανώτριας αρχής της Super League ανέβαλε για την προσεχή Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου την εκδίκαση της υπόθεσης πολυιδιοκτησίας των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Σε δυο «δόσεις» η εκδίκαση

Την ερχόμενη Παρασκευή (21/2, 12:00) ο πρωτοδίκης Χριστόφορος Μάρκου θα εκδικάσει το ζήτημα που αφορά στο μετοχικό θέμα της Ξάνθης και την ερχόμενη Δευτέρα (24/2, 12:00) θα εκδικαστεί η υπόθεση πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης,καθώς πρόκειται για δύο διαφορετικά ζητήματα και ως εκ τούτου θα εκδικαστούν ξεχωριστά.

Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΛ, που παρέστη ως έχουσα έννομο συμφέρον, τάχθηκαν κατά της αναβολής, εκτιμώντας ότι έτσι επηρεάζεται η ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, εγείρουν νέο θέμα, καθώς οι νομικοί εκπρόσωποί τους (Λίνα Σουλούκου, Ιωάννης Χατζησαββάογλου, Δημήτρης Καρπετόπουλος) έκαναν γνωστό ότι θα καταγγείλουν ΠΑΟΚ και Ξάνθη στο διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας, λόγω της προσφυγής τους στα πολιτικά δικαστήρια και συγκεκριμένα στο διοικητικό Εφετείο, κατά του κύρους της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και του συνακόλουθου πορίσματός της για υποβιβασμό.

Όπως αναφέρει το άρθρο 35 του ΚΑΠ, η προβλεπόμενη ποινή για προσφυγή σε πολιτικό δικαστήριο είναι αποβολή από τη διοργάνωση έως την απόσυρση των προσφυγών.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι το ενδεχόμενο νέας αναβολής δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, εφόσον ΠΑΟΚ και Ξάνθη λάβουν την προσωρινή διαταγή που έχουν ζητήσει από το διοικητικό Εφετείο.

 

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ 1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

 

 

sports.ert.gr.