Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και έστειλε τους Έλληνες στον έβδομο ουρανό. Ειδικά στα Γρεβενά…

Ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στον τελικό του μήκους ανδρών, στο Τόκιο, και έστειλε τους Έλληνες στον έβδομο ουρανό. Η μητέρα του δεν κατάφερε να κρύψει την συγκίνησή της, στις πρώτες της δηλώσεις έπειτα από την επιτυχία του γιου της, ενώ στα Γρεβενά, που είναι ο τόπος καταγωγής του Έλληνα πρωταθλητή, έζησαν έντονα το ιστορικό χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου, με τους φίλους του να δημιουργούν μία εκρηκτική ατμόσφαιρα.

«Το δημαρχείο Γρεβενών θα παραμείνει φωταγωγημένο για τις επόμενες τρεις ημέρες προς τιμήν του Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Δασταμάνης. Ο κ. Δασταμάνης ανέφερε, επίσης, ότι το επόμενο διάστημα ο Δήμος Γρεβενών, σε συνεννόηση με τον Ολυμπιονίκη και την οικογένειά του, «θα διοργανώσει τιμητική εκδήλωση που θα ανταποκρίνεται στο ύψος της Ολυμπιακής διάκρισης του αθλητή αλλά και της τιμής που προσέφερε στην πόλη, αφού σήκωσε ψηλά τον γενέθλιο τόπο του κάνοντάς τον γνωστό στα πέρατα της γης».

Σημειώνεται, ότι με πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής στήθηκε γιγαντοοθόνη στο πάρκο Μανιταριών όπου παρά το προχωρημένο της ώρας, 4:30, πάνω από 300 άτομα, με πρώτους τον δήμαρχο Γρεβενών και τους δημοτικούς συμβούλους, παρακολούθησαν τον τελικό του μήκους και τις προσπάθειες του Μίλτου Τεντόγλου.

Οι φίλοι του Μίλτου Τεντόγλου ζωγράφισαν στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης και στις αποχρώσεις του χρυσού το 8,41 που πέτυχε στο Τόκιο.

Συγκινημένη η μητέρα του

Συγκινημένη από την επιτυχία του ήταν και η μητέρα του Ολυμπιονίκη, η οποία μετά το τέλος του αγώνα επισκέφθηκε τον χώρο του πάρκου, όπου έγινε δεκτή με επευφημίες από τους κατοίκους των Γρεβενών και ενώ δέχθηκε τις ευχές και τα συγχαρητήρια από τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους.

Στις πρώτες δηλώσεις της, στην κάμερα της ΕΡΤ, η μητέρα του Μίλτου Τεντόγλου τόνισε ότι δεν έχει καταφέρει ακόμα να μιλήσει με τον γιο της, ωστόσο, η ίδια δηλώνει “χαρούμενη” και “ευτυχισμένη”. “Έπειτα από όλη την ένταση και το προηγούμενο διάστημα και στον αγώνα, είμαι έτοιμη να καταρρεύσω και να βάλω τα κλάματα από τη χαρά και τη συγκίνηση…”, είπε η μητέρα του Ολυμπιονίκη στο μήκος, που “πέταξε” την Ελλάδα στα ουράνια.

“Αυτό το άλμα το περίμενα, όπως περίμενα και το ‘χρυσό’. Δεν το λέγαμε, αλλά μέσα μου πίστευα εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι θα τα καταφέρει…”, είπε και πρόσθεσε ότι “καρδιοχτυπήσαμε πάρα πολύ και στο τέλος ουρλιάζαμε από τη χαρά μας”.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο Μίλτος Τεντόγλου, που έκανε υπερήφανη όλη την Ελλάδα μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ λίγο μετά την τεράστια επιτυχία του.

“Δεν το περίμενα να κερδίσω με αυτό το τρόπο. Σήμερα ήμουν τυχερός και άτυχος ταυτόχρονα. Δεν ξέρω τι έπαθα στις πρώτες προσπάθειες μου, ήταν χάλια. Στο τέλος έκανα ακριβώς την ίδια επίδοση με τον πρώτο Κουβάνο που η αλήθεια είναι πως ήταν καλύτερος από εμένα σήμερα. Στην τελευταία μου προσπάθεια προσπάθησα να κάνω ένα απλό αλματάκι, απ’ αυτά που έχω συνηθίσει να κάνω. Στις προηγούμενες μάλλον το σκεφτόμουν περισσότερο και δεν μπορούσα να το βρω”.

Έπειτα από από έναν απίστευτο σε εξέλιξη αγώνα, ο Έλληνας πρωταθλητής χρειάστηκε να φτάσει στο τελευταίο άλμα του για να κάνει την τέλεια “πτήση”, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του κορυφαίου άλτη με τον οποίο πήγε στο Τόκιο

Κρατώντας ξανά ψύχραιμο προφίλ, ο Μίλτος Τεντόγλου πανηγύρισε με… ελληνικούς ήχους, ενώ δεν ξέχασε τον άτυχο ανταγωνιστή του, ο οποίος κρατούσε σχεδόν μέχρι το τέλος το χρυσό.

enikos.gr