Αυτές οι κρέπες του mamafagito.gr είναι όνειρο! Το τυρί κρέμα δένει απόλυτα με το μέλι, και η συνταγή απογειώνεται με τους εξαιρετικής ποιότητας ξηρούς καρπούς ΒΙΟΚΑΡΠ. Τα φουντούκια ΒΙΟΚΑΡΠ δίνουν μια κλασική γεύση στις κρέπες μας και η αλμυρότητα των κάσιους ΒΙΟΚΑΡΠ είναι τόση όση χρειάζεται για να αναδείξει όλα τα υπόλοιπα υλικά μας.

ΥΛΙΚΑ

ΓΕΜΙΣΗ:
300 γρ τυρί κρέμα

80 γρ φουντούκια ΒΙΟΚΑΡΠ

80 γρ κάσιους ΒΙΟΚΑΡΠ

6 κουταλιές σούπας μέλι

ΚΡΕΠΕΣ :
300 γρ αλεύρι για  όλες τις χρήσεις
2 αυγά  μέτρια
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
μια κουταλιά σούπας βούτυρο λιωμένο
500 ml γάλα φρέσκο
βούτυρο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα  το αλεύρι, τα αβγά,τη ζάχαρη και το αλάτι.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το βούτυρο και το γάλα μέχρι το μείγμα για τις κρέπες να γίνει ομοιόμορφο.
Η ζύμη για τις κρέπες είναι έτοιμη. Μπορούμε επίσης να ανακατέψουμε  και με ένα μίξερ.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και το αλείφουμε με λίγο  βούτυρο.
Ρίχνουμε  1 κουτάλα σούπας από το μείγμα και γέρνουμε  το τηγάνι για να απλωθεί το μείγμα στον πάτο του τηγανιού.
Ψήνουμε την κρέπα σε σιγανή φωτιά για μερικά λεπτά. Όταν ροδίσει την γυρνάμε από την άλλη μεριά με μία πλατιά σπάτουλα.
Φτιάχνουμε τις υπόλοιπες κρέπες (μέχρι να τελειώσει ο χυλός) κατά τον ίδιο τρόπο, αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με βούτυρο .
Διατηρούμε τις κρέπες ζεστές.
Αλείφουμε κάθε κρέπα με τυρί κρέμα, μέλι και φουντούκια και κάσιους ΒΙΟΚΑΡΠ τριμμένα. Τυλίγουμε τις κρέπες σε ρολά και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Καλή επιτυχία!

foudouki cashius alati biokarp karta

Source

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here