«Σωτήρες» κάθε… νοικοκυράς φιλοδοξούν να γίνουν τέσσερις μαθήτριες από τη Νάουσα, απαλλάσσοντάς τες από το κουραστικό δίπλωμα των ρούχων!

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, οι μαθήτριες της α΄και β΄γυμνασίου παρατήρησαν πόσο απαιτητικά και χρονοβόρα είναι το μάζεμα και το δίπλωμα των ρούχων, και αποφάσισαν να βρουν μια λύση που θα τις ανακουφίσει.

Έτσι, άρχισαν «σαφάρι» στο διαδίκτυο για να βρουν ιδέες και προτάσεις όσον αφορά το δίπλωμα των ρούχων. Ωστόσο δεν έβρισκαν οδηγίες πώς να κατασκευάσουν μια συσκευή και, μάλιστα, δουλεύοντας εξ αποστάσεως λόγω καραντίνας.

Το πρόβλημα ξεπεράστηκε επιστρατεύοντας τη φαντασία και τις γνώσεις τους στην Πληροφορική, ενώ είχαν τη βοήθεια της καθηγήτριάς τους και του εκπαιδευτικού εξοπλισμού. Έτσι, σήκωσαν μανίκια και άρχισαν τη δουλειά.

Η κατασκευή ολοκληρώθηκε και τελικά η ομάδα παρουσιάζει την εφεύρεσή της στο 13ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, το οποίο διεξάγεται διαδικτυακά έως την ερχόμενη Παρασκευή.

«Πάνω στη συσκευή τοποθετείται ένα μπλουζάκι και οι βραχίονες διπλώνουν πρώτα τη μια πλευρά και μετά την άλλη, και στο τέλος διπλώνουν το μπλουζάκι στη μέση» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εκπαιδευτικός Βασιλική Λαζάρου, η οποία υποστήριξε την προσπάθεια της Αντωνίας Ιντου, της Βάλιας Καρυπίδου, της Μαριλένας Πάζη και της Μαρίας Χατζηιωαννίδου από το Γυμνάσιο Κοπανού και το 2ο Γυμνάσιο Νάουσας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here