Σε μια περίοδο ιδιαίτερη δύσκολη για τους φοιτητές, που στο συνηθισμένο άγχος των εξετάσεων και της πορείας προς την ενηλικίωση ήρθαν να προστεθούν οι επιπτώσεις τις πανδημίας, με κυρίαρχη την αίσθηση μοναξιάς και απομόνωσης, το Εργαστήριο Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του ΕΚΠΑ δημιούργησε Οδηγούς Αυτοβοήθειας για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη και την προαγωγή της ψυχικής υγείας και της μάθησης του φοιτητικού πληθυσμού.

Στους οδηγούς εξηγούνται με απλά λόγια τα ψυχολογικά φαινόμενα που όλοι μας βιώνουμε, όπως το παρατεταμένο στρες και η πανδημική κόπωση, μαζί με τους τρόπους αντίδρασης του οργανισμού μας στις παρούσες συνθήκες.

Οι φοιτητές θα βρουν στους οδηγούς αυτοβοήθειας, πέρα από την κατανόηση του τι τους συμβαίνει, και χρήσιμες συμβουλές, οδηγίες και τεχνικές για την αντιμετώπιση των δυσκολιών.

Οι τρεις οδηγοί αφορούν τη φοιτητική ζωή εν μέσω πανδημίας, τις δεξιότητες μελέτης για καλή απόδοση στις εξετάσεις, αλλά και το τόσο διαδεδομένο στις μέρες μας αίσθημα της μοναξιάς.

Κατεβάστε τους οδηγούς αυτοβοήθειας εδώ:

Σύνταξη και επιστημονική ευθύνη των οδηγών: Ευαγγελία Γαλανάκη, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Διευθύντρια Εργαστηρίου Ψυχολογίας.

 

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ