Η εταιρεία βγάζει στην αγορά έξι κούκλες με διαφορετικό χρώμα δέρματος, μαλλιών και διαφορετικά ρούχα υποστηρίζοντας ότι το έκανε «για να ικανοποιήσει αίτημα των παιδιών».

Τα κουτιά με τις κούκλες Creatable World (Δημιουργικός Κόσμος) περιλαμβάνουν τόσο παντελόνια όσο και φούστες, ενώ διαθέτουν περούκες με κοντά ή μακριά μαλλιά.

Έτσι, τα παιδιά μπορούν να δώσουν στην ίδια κούκλα αντρική, γυναικεία ή ανάμεικτη εμφάνιση.

Η εταιρεία σχεδίασης, κατασκευής και πώλησης παιχνιδιών Mattel που δημιούργησε την Barbie, κυκλοφορεί μια κούκλα ουδέτερου φύλου (gender – neutral), με αξεσουάρ για κορίτσια και αγόρια.

Από την πρώτη στιγμή κυκλοφορίας της, η Barbie αντιπροσώπευε την γυναικεία εικόνα. Εκατομμύρια έφηβες υιοθέτησαν το χτένισμα, τις βλεφαρίδες και τα ψηλά τακούνια που φορούσε. Τώρα, η εταιρεία βγάζει στην αγορά έξι κούκλες με διαφορετικό χρώμα δέρματος, μαλλιών και διαφορετικά ρούχα, ονοματίζοντας την σειρά «Creatable World».

Η Mattel είπε ότι στοχεύει στο να γιορτάσει «τον θετικό αντίκτυπο της αποκλειστικότητας». «Αυτή η σειρά επιτρέπει σε όλα τα παιδιά να εκφραστούν ελεύθερα, γι’αυτό και έχει τόση μεγάλη απήχηση», είπε η Κιμ Κουλμόνε, ανώτερη αντιπρόεδρος του σχεδιασμού της κούκλας της Mattel.

«Ελπίζουμε ότι η Creatable World θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να σκεφτούν το πώς όλα τα παιδιά θα επωφεληθούν από το παιχνίδι με την κούκλα».