«Παλίρροιες στο Σύμπαν»: Διάλεξη του Κέντρου Ερευνών Αστρονομίας (video)

Oι «Παλίρροιες στο Σύμπαν», οι συγκρούσεις των Γαλαξιών και τα αποτελέσματά τους παρουσιάστηκαν σε ομιλία που διοργάνωσει το Κέντρο Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών.

Η διάλεξη εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Κέντρου για τη συμπλήρωση 100 Χρόνων από την ίδρυση της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης.

Στην σειρά των ομιλιών που διοργανώνει το Κέντρο Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών, η ερευνήτρια Μιρέλλα Χαρσούλα, μίλησε για τις Παλίρροιες στο Σύμπαν, φαινόμενα που σχετίζονται με την βαρύτητα και μπορούν να διαλύσουν ολόκληρους Γαλαξίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η σύγκρουση που θα έχει ο Γαλαξίας στον οποίο ζούμε με τον πιο κοντινό σε εμάς Γαλαξία, την Ανδρομέδα.

Η σύγκρουση των Γαλαξιών δεν θα είναι καταστροφική γιατί όταν συγκρούονται δύο Γαλαξίες τα αστέρια του ενός περνάνε μέσα από τα αστέρια του άλλου, εξηγεί η ερευνήτρια, χωρίς να συγκρουστούν, λόγω των τεράστιων αποστάσεων που υπάρχουν μεταξύ τους, για αυτό και ο Ήλιος δεν κινδυνεύει να συγκρουστεί με άλλο αστέρι.

Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eight − 2 =