Ξέρετε πραγματικά πώς να λούζετε τα μαλλιά σας; Η απάντηση μοιάζει προφανής, αλλά μετά την ανάγνωση αυτού του άρθρου ίσως καταλάβετε το αντίθετο. Το καλό λούσιμο των μαλλιών, λοιπόν, δεν έχει να κάνει μόνο με την επιλογή του κατάλληλου σαμπουάν, αλλά και με τη σωστή εφαρμογή του. Όπως εξηγεί η Raquel Moreno, hair stylist στο The Beauty Concept Hair, το πιο συνηθισμένο λάθος είναι να το απλώνουμε απευθείας στην κορυφή του κεφαλιού.

«Το σωστό είναι να γαλακτωματοποιηθεί στην παλάμη του χεριού για να διαλυθεί καλά και στη συνέχεια να εφαρμοστεί σε τρεις περιοχές, ξεκινώντας από το στεφάνι και στη συνέχεια στην περιοχή του αυχένα και γύρω από τα αφτιά» εξηγεί.

Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος είναι η ποσότητα: δεν χρειάζεται να υπερβάλλετε, γιατί τότε μένουν υπολείμματα που βαραίνουν την τρίχα. Τρίτο βήμα, το σωστό ξέβγαλμα, προκειμένου να απομακρυνθεί όλο το σαπούνι από τις ρίζες ως τις άκρες.

Εκτός από αυτόν τον βασικό κανόνα των τριών βημάτων, η Moreno συνιστά να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή του σαμπουάν μόνο αν είναι απαραίτητο. «Εάν δημιουργείται πολύς αφρός στην πρώτη εφαρμογή, σημαίνει ότι τα μαλλιά σας είναι καθαρά, άρα δεν χρειάζεται δεύτερο χέρι», τονίζει.

mamafagito.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ