Η αλήθεια είναι πως το πλύσιμο των λευκών ρούχων είναι λίγο ιδιαίτερο, αφού θέλει μεγάλη προσοχή ώστε να μη κιτρινίσουν.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα πρέπει να ξέρεις πως υπάρχουν μερικά tips που βοηθάνε ώστε να διατηρήσεις λευκά και λαμπερά όπως όταν τα πρωτοπήρες.

Tip 1: Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι και τα πολύ ανοιχτόχρωμα ρούχα, μπορούν να «βγάλουν» χρώμα και να αλλοιώσουν την εμφάνιση των λευκών μετά από μία πλύση. Για αυτό τον λόγο καλό είναι να αποφεύγεις να πλένεις τα λευκά σου με χρωματιστά, ακόμα και αν είναι σε παλ αποχρώσεις.

Tip 2: Ο λόγος που πολλές φορές τα λευκά σου δεν είναι φωτεινά και ολόλευκα είναι γιατί το πλυντήριο σου είναι γεμάτο βρωμιές, οι οποίες με το πλύσιμο περνάνε στα ρούχα. Για αυτό καλό θα είναι να καθαρίζεις τον κάδο του πλυντηρίου με μια πλύση χωρίς ρούχα, στους 90 βαθμούς, με λίγη μαγειρική σόδα και 2 κούπες ξύδι στη θέση του απορρυπαντικού.

Tip 3: Πολύ σημαντικός παράγοντας στο πλύσιμο των λευκών ρούχων είναι η θερμοκρασία του νερού. Τι σημαίνει αυτό; Καλό θα είναι τα λευκά να πλένονται στους 50 ή 60 βαθμούς για να αφαιρεθούν όλοι οι λεκέδες.

Tip 4: Το καλύτερο στέγνωμα για τα λευκά ρούχα είναι ο ήλιος. Στεγνώνοντας τα κάτω από τον ήλιο, όχι μόνο «σκοτώνονται» τα μικρόβια αλλά τα ρούχα ασπρίζουν και γίνονται πιο φωτεινά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here