Συνάντηση με τις Πανελλήνιες Ομοσπονδίες Ενέργειας και Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, με την Ομοσπονδία Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας και την Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδος, είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσίπρας: «Μετά από οκτώ χρόνια κρίσης, δύο χρόνια πανδημίας, βρισκόμαστε σε μια περίοδο που είναι εξαιρετικά δύσκολη για την ελληνική οικονομία, κυρίως όμως για τους εργαζόμενους.

Η βιομηχανία θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι βασικός πυλώνας της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Το φαινόμενο της «εργολαβοποίησης» είναι κυρίαρχο, οι μισθοί παραμένουν σε επίπεδα προ κρίσης ενώ οι τιμές των βασικών προϊόντων και της ενέργειας αυξάνονται ραγδαία το τελευταίο διάστημα.

Βλέπουμε, με την ανοχή και την ενθάρρυνση της κυβέρνησης, μια τρομακτική επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, με απλήρωτες υπερωρίες και μαζικές απολύσεις. Μια συνθήκη που προμηνύει μια κοινωνική έκρηξη, μια κοινωνική κρίση.

Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να δηλώσουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα σας και να συζητήσουμε ώστε να βρούμε λύσεις για το πώς θα μπορούσαμε να βάλουμε ένα φρένο σε αυτή τη συνολική επίθεση απέναντι στον κόσμο της εργασίας. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις μιας ουσιαστικής παραγωγικής ανασυγκρότησης μέσα από την ενίσχυση της βιομηχανίας, αλλά ταυτόχρονα με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, την αύξηση του μισθού».

 

Σχετική είδηση: Συλλαλητήρια από τα συνδικάτα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ