Στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει αμυντικό υλικό στην Ουκρανία, αναφέρεται με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Όπως αναφέρει: «Καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή, καμία στρατιωτική συνδρομή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία – Ο κ. Μητσοτάκης βάζει σε κίνδυνο τον λαό και τη χώρα

Ο πολεμοκάπηλος κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να στείλει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία βάζοντας τη χώρα μας και τον λαό μας σε περαιτέρω κινδύνους για τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή. Οι Έλληνες στρατιώτες και αξιωματικοί δεν έχουν καμία απολύτως δουλειά έξω από τα ελληνικά σύνορα, πέρα από τη συμμετοχή μας σε ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ. Η χώρα μας δεν πρέπει να παράσχει καμία απολύτως πολεμική, στρατιωτική συνδρομή στον πόλεμο στην Ουκρανία, ούτε εντός -με χρήση των νατοϊκών βάσεων που οι κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν παραχωρήσει (Αλεξανδρούπολη, Σούδα κλπ.)-, ούτε και εκτός χώρας.

Καταλαβαίνουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να παραστήσει την καλύτερη ορντινάντσα της Δύσης “στην οποία ανήκει”, όμως αν ένα μάθημα πρέπει να λάβει από την τραγωδία στην Ουκρανία, είναι πως ούτε οι ΗΠΑ, ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε φυσικά και η παντελώς ανύπαρκτη και απούσα Ε.Ε. θα κουνήσουν έστω και το μικρό τους δαχτυλάκι αν ο μη γένοιτο χρειαστεί. Τέτοιες λοιπόν αδιανόητες κινήσεις από έναν τέτοιο απερίσκεπτο Πρωθυπουργό, δεν εξυπηρετούν ούτε την Ειρήνη, ούτε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αντιθέτως κιόλας εκθέτουν την χώρα και τον λαό μας σε τεράστιους κινδύνους. Καμία εμπλοκή ή συμμετοχή».

Νωρίτερα, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης σε σχόλιό του στο twitter για την Ουκρανία, ανέφερε τα εξής: «Μόνο όσοι βάζουν τον ΝΑΤΟϊσμό πάνω από το συμφέρον των Ουκρανών εστιάζουν στο δικαίωμα εισόδου στο ΝΑΤΟ & απορρίπτουν την βέλτιστη λύση: Ανεξάρτητη-Ουδέτερη-Ουκρανία. Ρωτήστε τους Αυστριακούς & Φινλανδούς που ζούσαν με περισσότερη ελευθερία & δημοκρατία απ’ ότι εμείς εντός του ΝΑΤΟ».

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ