Θρήνο έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Κοζάνης ο ξαφνικός χαμός του 55χρονου Περικλή Καρυπίδη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, μετά από πνιγμό που προκλήθηκε από ένα κομμάτι μηλόπιτα.

Όπως περιέγραψε συντετριμμένη η κόρη του, ο 55χρονος είχε επισκεφθεί τον αδερφό του, ο οποίος τον κέρασε μηλόπιτα. Κανένας όμως δεν μπορούσε να φανταστεί το τι θα ακολουθούσε.

«Πήγε να δει τον θείο μου. Ο θείος μου του έδωσε μηλόπιτα και στον δρόμο μάλλον την έφαγε και πνίγηκε και ο πνιγμός έφερε την ανακοπή, πνευμονική εμβολή και επειδή έπεσε κάτω ήταν εγκεφαλικά νεκρός μετά» ανέφερε η κόρη του αδικοχαμένου άνδρα.

Ο 55χρονος φέρεται ότι δοκίμασε το γλυκό την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του, με αποτέλεσμα ένα κομμάτι να φράξει τον λαιμό του και ο ίδιος να μην μπορεί να αναπνεύσει.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η κόρη του, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι πέρασαν από δίπλα του και δεν τον βοήθησαν: «Ένας γείτονας ειδοποίησε τον θείο μου, ο θείος μου του έκανε ΚΑΡΠΑ, συνήλθε, αλλά ο εγκέφαλός του ήταν χωρίς οξυγόνο πάνω από 15 λεπτά.

Αν ο γείτονας έκανε ίσως ΚΑΡΠΑ πριν ειδοποιήσει τον θείο μου, αν κάποιος έκανε ΚΑΡΠΑ πριν ειδοποιήσει τον θείο μου… Τον περάσανε τουλάχιστον τρεις χωριανοί» ανέφερε.

Ο 55χρονος μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο νοσοκομείο όπου και αφαιρέθηκε το κομμάτι της μηλόπιτας και διασωληνώθηκε, ωστόσο τα 15 λεπτά που φέρεται να έμεινε χωρίς οξυγόνο, ήταν μοιραία και ο ίδιος άφησε την τελευταία του πνοή 6 μέρες μετά: «O εγκέφαλός του ήταν χωρίς οξυγόνο για 15 λεπτά. Έπρεπε η ΚΑΡΠΑ να γίνει νωρίτερα, περάσαν τουλάχιστον τρεις χωριανοί χωρίς να βοηθήσουν» σημείωσε η κόρη του και ανέφερε:

«Μετά από τις εξετάσεις που του έκαναν, τις αξονικές και όλα αναλυτικά, βρήκαν αυτό το κομμάτι γλυκού στον λαιμό. Οι γιατροί τον περιποιήθηκαν στο “Μαμάτσειο”, πέσαν πάνω του.

Πήγε, έκατσε έξι μέρες στο νοσοκομείο “Άγιος Παύλος”, τα ίδια κάναν και εκεί, τον επισκέφτηκα τελευταία μέρα, του είπα ότι θα φροντίζω την οικογένειά του, όπως έκανα όλα τα χρόνια» λέει η αδερφή του 55χρονου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ