Καταστάσεις τρέλας στα εξωτερικά ιατρεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών το βράδυ της Παρασκευής. Με το ρεύμα να «πέφτει» κάθε τρεις και λίγο, μηχανήματα να μην λειτουργούν, τις γεννήτριες να επιστρατεύονται και τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να τρέχουν πανικόβλητοι!

Και μέσα σε όλα αυτά, και ενώ οι συγγενείς ασθενών είχαν μείνει «άφωνοι» με όσα συνέβαιναν, μία γυναίκα μόλις 62 ετών που έπασχε από κορονοϊό και είχε μεταφερθεί εκτάκτως στο νοσοκομείο… πέθαινε στα χέρια των συγγενών και του γιατρού, καθώς έψαχναν απινιδωτή.

Η γυναίκα (τα πλήρη στοιχεία της στη διάθεση της «Π») έπασχε από κορονοϊό, ήταν σε βαριά κατάσταση, ωστόσο δεν πήγαινε στο νοσοκομείο «για ψυχολογικούς λόγους» όπως μας διαβεβαίωσε ο γιος της. Εκείνο το απόγευμα δεν άντεχε άλλο και τα παιδιά της κάλεσαν ασθενοφόρο.

Τη μετέφεραν στα εξωτερικά ιατρεία και αποφασίστηκε άμεσα η διασωλήνωσή της. Λόγω του πανικού με το κομμένο ρεύμα δεν τη μετέφεραν σε άλλο χώρο και η διασωλήνωσή της έγινε στον χώρο των εξωτερικών ιατρείων. Δεν πέρασαν όμως παρά λίγα δευτερόλεπτα και η γυναίκα έπαθε ανακοπή.

Εβαλαν τις φωνές, προσπαθούσαν να βρουν πού ήταν ο απινιδωτής, όμως εν μέσω της τραγελαφικής αυτής κατάστασης με το ρεύμα να κόβεται και τον πανικό που επικρατούσε, το μηχάνημα δεν… εντοπίστηκε! Οι γιατροί της έκαναν μαλάξεις αλλά μάταια. Η 62χρονη δεν επανήλθε.

Το ασθενοφόρο την παρέλαβε από το σπίτι της στις 17.40 της Παρασκευής και η γυναίκα πέθανε στις 19.30. Τα παιδιά της δεν συσχετίζουν τον θάνατο με τις διακοπές του ρεύματος. Ομως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν η γυναίκα θα είχε επανέλθει στην περίπτωση που όλα λειτουργούσαν φυσιολογικά, υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα, έβρισκαν τον απινιδωτή κ.λπ.

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, σε επικοινωνία που είχε με το pelop.gr, η Ιατρός που ανέλαβε το περιστατικό υποστήριξε πως η 62χρονης «Δεν χρειαζόταν απινιδωτή. Ο ρυθμός της καρδιάς της δηλαδή δεν έδειχνε πως χρειαζόταν χρήση του μηχανήματος».

pelop.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ