spot_img
ΑρχικήΕλλάδαΑναζητούνται 112 διασώστες του ΕΚΑΒ - Αντί να είναι στα ασθενοφόρα κάνουν...

Αναζητούνται 112 διασώστες του ΕΚΑΒ – Αντί να είναι στα ασθενοφόρα κάνουν «λούφα και παραλλαγή»

Δημοσιεύθηκε:

Αδιανόητα και άκρως επικίνδυνα παιχνίδια συμβαίνουν με την εξαφανισμένη Διοίκηση του ΕΚΑΒ, η οποία εκθέτει με την αδυναμία της ολόκληρη την χώρα έχοντας απολέσει τον ρόλο της που δεν είναι άλλος από το να παρέχει επείγουσα προνοσοκομειακή βοήθεια.

Την ώρα που οι θάνατοι συμπολιτών μας δεν έχουν τέλος, αναμένοντας ένα ασθενοφόρο για ώρες ή κάποιο που δεν πήγε ποτέ στην κλήση του, η Διοίκηση του ΕΚΑΒ κρύβεται πίσω από τις δεδομένες ελλείψεις σε προσωπικό και ασθενοφόρα για τις οποίες, ωστόσο, δεν έχει δει το φως ούτε ένα επίσημο έγγραφο με το οποίο να ζητά ενίσχυση προσωπικού (πληρωμάτων – διασωστών) του Φορέα, αλλά ταυτόχρονα δεν υπάρχει ούτε ένα έγγραφο παραίτησης για τα όσα συμβαίνουν και αποτελούν ντροπή για τη χώρα το 2023.

Ειδικότερα, με τις ευλογίες της Διοίκησης του ΕΚΑΒ 112 άτομα ενεργά πληρώματα – διασώστες που ανήκουν στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ, εργάζονται σε νοσοκομεία μεταφέροντας από κατσαρόλες μέχρι σεντόνια, ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται στα ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του ieidiseis.gr πρόκειται για πληρώματα πιστοποιημένα με δίπλωμα της σχολής, άρτια εκπαιδευμένους διασώστες για να προσφέρουν υπηρεσίες επείγουσας βοήθειας και σήμερα κάνουν δουλειές αλλότριες με τη συγκατάθεση της Διοίκησης.

Την ώρα, δηλαδή, που η κυβέρνηση ψάχνει για προσωπικό από Ένοπλες Δυνάμεις και Πυροσβεστική το οποίο παρεμπιπτόντως θα είναι και γρήγορα εκπαιδευμένο – για να μην πούμε πρόχειρα – οι άνθρωποι που εκπαιδεύτηκαν για 2 ολόκληρα χρόνια, γι αυτόν ακριβώς το λόγο, έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις άσχετες και ίσως πιο ξεκούραστες με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ να κάνει τα στραβά μάτια.

Τα συγκεκριμένα πληρώματα είναι ενεργά και ικανά για εργασία, αλλά μετακινήθηκαν σε νοσοκομεία ακόμη και από το 2014 και 2015 και παρέμειναν εκεί, καθώς υπήρχαν ελλείψεις, οι οποίες αντί να καλυφθούν από άλλες διοικητικές ή συμπληρωματικές ιδιότητες καλύφθηκαν από το ΕΚΑΒ.

112 ενεργά πληρώματα του ΕΚΑΒ στις υπηρεσίες νοσοκομείων

Αυτό σημαίνει ότι η Διοίκηση του ΕΚΑΒ διέθεσε εξειδικευμένο προσωπικό των ασθενοφόρων -για το οποίο πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος- σε άσχετες υπηρεσίες και ενώ οι διοικητές των νοσοκομείων όφειλαν να τις καλύψουν με άλλο προσωπικό βολεύτηκαν και ταυτόχρονα φαίνεται πως βολεύτηκαν και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ στα νέα τους καθήκοντα. Όμως η αφαίρεση τόσο σημαντικού αριθμού από τα ασθενοφόρα και την ΚΥ αποτελεί προσβολή προς την κοινωνία και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Όπως λένε τα στοιχεία – και καλό θα ήταν ο νέος Υπουργός να ψάξει περισσότερα πράγματα στο ΕΚΑΒ – 82 άτομα εργάζονται σε νοσοκομεία, ενώ υπάρχουν και 5 επιπλέον σταθμοί των 6 ατόμων ο καθένας (άλλοι 30 δηλαδή) που δίνουν σεντόνια και οξυγόνο, με λίγα λόγια μόνο το έργο για το οποίο εκπαιδεύτηκαν και ορκίστηκαν να προσφέρουν, δεν εκπληρώνουν.

Όλα αυτά τα άτομα είναι τοποθετημένα στην ΚΥ του ΕΚΑΒ, βρίσκονται στις επίσημες καταστάσεις της Υπηρεσίας πληρώνονται κανονικά από το ΕΚΑΒ και μάλιστα σαν να εργάζονται στα ασθενοφόρα με όλα τα επιδόματα (υπερωρίες, νυχτερινά κλπ) ενώ δουλεύουν στα νοσοκομεία με ωράριο υπηρεσίας.

Ταυτόχρονα εντός ΚΥ υπηρεσίας – λένε οι πηγές – άλλα 14 άτομα βρίσκονται σε αδράνεια, υπό την προστασία της διοίκησης, ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται στα ασθενοφόρα.

Ο αριθμός αυτός είναι εξαιρετικά ικανός για να δώσει λύσεις στη μάχη της καθημερινότητας ειδικά στην πολύπαθη Αθήνα, όταν τα ασθενοφόρα κάνουν 3 και 4 ώρες να φτάσουν κάπου και ταυτόχρονα δείχνει το μέγεθος του προβλήματος στη Διοίκηση.

Σήμερα μόλις 30 ασθενοφόρα κυκλοφορούν στην πόλη και αυτό σημαίνει το ενδεχόμενο να θρηνήσουμε και άλλες ανθρώπινες ζωές…

 

Τελευταία νέα

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του Σπύρου Ριζόπουλου στην Άρτα. 

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του ΣπύρουΡιζόπουλου στην Άρτα. Η εκδήλωση...

Συνέντευξη του Θωμά Ρίζου υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με το συνδυασμό «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ – Τόπος να Ζεις»

Μία ευχάριστη και ενδιαφέρουσα συνέντευξη είχε το Artinos.gr με τον Θωμά Ρίζο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος...

ΜΑΡΙΟΣ ΤΣΙΡΚΑΣ Υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος: Η Ήπειρος μπορεί να χωρέσει τα όνειρα όλων μας

Στις 8 Οκτωβρίου ψηφίζουμε Κοινό των Ηπειρωτών με επικεφαλής τον Γιάννη Στέφο. Για να...

Συνάντηση Δημάρχου Πάργας με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές Ashud Ahmed και τον Md Khaled πληρεξούσιο ΥπουργόΣυνάντηση Δημάρχου Πάργας 

Με πρωτοβουλία του  Δήμαρχου Πάργας Νίκου Ζαχαριά πραγματοποιήθηκε στην Πάργα συνάντηση  με τον Πρέσβη της Λαϊκής...

Περισσότερα