ΑρχικήΕλλάδαΆνδρας που είχε τεμαχίσει πτώμα στη Σαρωνίδα είναι ο εμπλεκόμενος στο κύκλωμα...

Άνδρας που είχε τεμαχίσει πτώμα στη Σαρωνίδα είναι ο εμπλεκόμενος στο κύκλωμα λαθροδιακίνησης

Δημοσιεύθηκε:

Πίσω από ένα στυγερό έγκλημα του παρελθόντος βρίσκεται ο συλληφθείς του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αερολιμένα Αθηνών.

Συγκεκριμένα, ο άντρας αυτός είχε δολοφονήσει το 2002 έναν 52χρονο, τον οποίο στη συνέχεια τεμάχισε, πετώντας τα μέλη του σώματός του στην παραλιακή λεωφόρο της Σαρωνίδας. Η υπόθεση είχε προκαλέσει τότε σοκ, καθώς σε δρόμο της περιοχής είχε βρεθεί τεμαχισμένο το πτώμα του θύματος μέσα σε σακούλες. Ο 52χρονος είχε συλληφθεί τότε από την ΕΛ.ΑΣ., είχε καταδικαστεί, εξέτισε ποινή φυλάκισης και κατόπιν αποφυλακίστηκε (πριν από περίπου τέσσερα χρόνια). Το κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ερωτική αντιζηλία.

Σχεδόν 20 χρόνια μετά το στυγερό έγκλημα ο άνθρωπος αυτός απασχόλησε ξανά τις Αρχές, κατηγορούμενος ως μέλος κυκλώματος που διακινούσε μετανάστες.

Τα βίντεο που συνέλεξε η ΕΛ.ΑΣ. από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης στο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι ενδεικτικά.

Στο οπτικό υλικό από τις κάμερες του αεροδρομίου φαίνονται τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης… εν δράσει. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε έξι άτομα (Παλαιστίνιοι, Σύριοι και έναν Αιγύπτιο).

Όπως προέκυψε από τις παρακολουθήσεις των μυστικών αστυνομικών, το κύκλωμα αναλάμβανε τη διακίνηση των μεταναστών, υποστηρίζοντας όλα τα στάδια της διαδικασίας, από την κατασκευή πλαστών εγγράφων ή την ανεύρεση γνησίου εγγράφου ατόμου που προσομοιάζει με το υπό διακίνηση άτομο (μέθοδος look alike), τη μεταφορά του στο χώρο του αεροδρομίου και την υποστήριξη αυτού σε όλα τα επίπεδα ελέγχων εντός του αεροδρομίου με τη χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων, μέχρι την επιβίβαση του στο αεροσκάφος.

Οι «πελάτες», για τις «υπηρεσίες» του κυκλώματος, κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, με μεταφορά χρημάτων με τη μέθοδο «Hawala », αποφεύγοντας δηλαδή τη μεσολάβηση τραπεζικών ιδρυμάτων.

Το κύκλωμα είχε διακριτούς ρόλους και δρούσε με επαγγελματική μεθοδικότητα. Ο 24χρονος ήταν ο αρχηγός του κυκλώματος και μέσω διαδικτυακής εφαρμογής που παρέχει κρυπτογράφηση καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη.

 

Ο 57χρονος, ο 27χρονος και ένας εκ των 26χρονων εξασφάλιζαν τη μεταφορά των υπό διακίνηση αλλοδαπών στον Αερολιμένα, την παράδοση των απαραίτητων εγγράφων και τη καθοδήγηση των αλλοδαπών για τη διέλευση τους στα διάφορα σημεία ελέγχων.

Καθοριστικός ήταν και ο ρόλος 26χρονου στην αποθήκευση των ταξιδιωτικών εγγράφων, στις οικίες που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι κινείτο με ηλεκτρικό πατίνι, εκμεταλλευόμενος την ευελιξία που παρέχει το συγκεκριμένο μέσο.

Από τις έρευνες στις συσχετιζόμενες οικίες βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: 8 διαβατήρια διαφόρων χωρών, 26 δελτία ταυτότητας διαφόρων χωρών, 3 άδειες διαμονής, 24 άδειες ικανότητας οδήγησης διαφόρων χωρών, 94 ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών, Visa , δελτίο αιτήσαντος ασύλου, 10 κάρτες επιβίβασης, 54 φωτογραφίες για δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο, αυτοκίνητο, ηλεκτρικό πατίνι, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και το χρηματικό ποσό των 4.200 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τελευταία νέα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου...

Υποψήφια για τον κατάλογο «Μνήμη του Κόσμου» της Unesco τα μολύβδινα ελάσματα της Αρχαίας Δωδώνης

Τον Νοέμβριο του 2021, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Προϊστορικών...

Ζητείται Υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι

Ζητείται υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938626538

Περισσότερα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...
Αρέσει σε %d bloggers: