Κατηγορηματικός  ήταν ως προς τις προθέσεις της κατηγορουμένης  ο δικηγόρος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής, που μίλησε στην ΕΡΤ για την υπόθεση της επίθεση με βιτριόλι.  Αξιολογώντας την απολογία της 36χρονης, ο κ. Αλεξανδρής  τη χαρακτήρισε «τυπική» καθώς όπως επισημαίνει δεν υπήρξε  τίποτε άλλο από μια απλή δήλωση συγγνώμης, προφανώς ανειλικρινής και σχεδιασμένη χωρίς να υπάρχουν απαντήσεις ακόμη και στα απλούστερα ερωτήματα.

Η όλη ενέργεια δεν μπορεί να εκληφθεί σοβαρά ως προσπάθεια ομολογίας ή έκφρασης συγγνώμης. Είναι προφανές ότι εντάσσεται στο πλαίσιο ενός καλά οργανωμένου σχεδίου για να μπορέσει να διεκδικήσει  αργότερα τα όποια ελαφρυντικά ενδεχομένως θεωρεί ότι έχει και είναι επίσης προφανές , τόνισε ο κ. Αλεξανδρής, ότι η όλη της συμπεριφορά αποσκοπεί στο να επηρεάσει την κοινή γνώμη ότι δεν εζήτησε  έστω μια συγγνώμη.

Δεν είναι «έντιμη» στάση στην ανάκριση, η μόνη απάντηση που δίνει να είναι θα «μιλήσω στο δικαστήριο» και από την άλλη υποβολιμαία να λέει, «δικαιούμαι μια δεύτερη ευκαιρία και μια δίκαιη δική». Δεν είναι συνεπής έστω και στις στοιχειώδης υποχρεώσεις της   η κατηγορουμένη, σχολίασε ο κ. Αλεξανδρής.

Στο ερώτημα πως εξέλαβε η Ιωάννα την κίνηση της 36χρονής, μετέφερε την οργή και την απογοήτευση της καθώς η πολύπαθη πελάτισσα του περίμενε να ακούσει μια εξήγηση για όλα αυτά. Φυσικά δεν εξέλαβε και η ίδια την δήλωση αυτή ως απολογία καθώς περίμενε μια ειλικρινή συγγνώμη κα δη ύστερα από ένα χρόνο, ανέφερε ο κ. Αλεξανδρής.

Ο κ. Αλεξανδρής  εκτίμησε ότι  η δίκη θα προσδιοριστεί προς το τέλος Ιουνίου ή σε άλλη περίπτωση στα μέσα του Σεπτεμβρίου, ώστε να μην  υπάρχει και θέμα αποφυλακίσεως της δράστιδας. Στη δίκη, υπογράμμισε, ότι θα ακουστούν πράγματα  που θα μετατρέψουν σε οργή το σημερινό σοκ της κοινής γνώμης και θεωρεί δεδομένο ότι υπήρχε συνεργός ανεξάρτητα αν αυτός θα προσαχθεί κατηγορούμενος. Ο ίδιος φρονεί ότι τελικά η υπόθεση θα διεξαχθεί με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας όπως και εξ αρχής παραπέμφθηκε η κατηγορουμένη.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here