Από τα μέσα Απριλίου θα υπάρξουν και νέες αυξήσεις σε βασικά προϊόντα, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο το πρόβλημα στα ελληνικά νοικοκυριά.
Αναλυτικά οι κατηγορίες

Αυξήσεις και στο ψωμί
Η κατάσταση με τις ανατιμήσεις των προϊόντων φαίνεται πως ξεφεύγει τελείως, καθώς πριν καν στεγνώσει το… μελάνι από τις τελευταίες αυξήσεις στα καρτελάκια των προϊόντων, τα σούπερ μάρκετ ετοιμάζονται να τυπώσουν νέες.

Κάτι που επιβεβαιώνουν τα ρεπορτάζ τόσο του Mega, όσο και του Open που προβλήθηκαν την Τετάρτη το πρωί, με αποτέλεσμα ο προβληματισμός στα ελληνικά νοικοκυριά να γίνεται ακόμα μεγαλύτερος, καθώς από τον Σεπτέμβριο (σ.σ πριν καν αρχίσει ο πόλεμος στην Ουκρανία) μέχρι σήμερα, έχουν υπάρξει αυξήσεις μεταξύ 10% και 35%, επιβαρύνοντας το… καλάθι με τα ψώνια κατά 10% με 25%.

Κι όμως, παρά τις μεγάλες αυτές αυξήσεις αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες που θα… χρεωθούν στα καταστήματα στις 15 Απριλίου και θα περάσουν σταδιακά στον καταναλωτή μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Αναλυτικά οι κατηγορίες
Σπορέλαια: 10-15%
Άλευρα: 18%
Αρτοσκευάσματα: 6-13%
Ζάχαρη: 10%
Γάλα-Χυμοί: 3%
Παράλληλα, αυξήσεις αναμένεται να δούμε σε ζυμαρικά, δημητριακά, καφέ, γαλακτοκομικά, αλλά και στο κρέας.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπως ανέφερε το Mega είναι τα παρακάτω

Ζάχαρη: από 0,75€/ κιλό -> 0,85€/ κιλό
Ηλιέλαιο: από 11€ – 14€ το 5λιτρο -> 16€

Αυξήσεις και στο ψωμί
Την ίδια στιγμή, οι υψηλές τιμές στο ψωμί συνεχίζουν να προβληματίζουν, καθώς σε τιμή ρεκόρ έφτασε το σιτάρι, το οποίο έφτασε να πωλείται έως 424€/ τόνος.

Μια φρατζόλα ψωμί (350 γρ.), από 0,80€ – 1€ έχει φτάσει το 1,20€ – 1,30€, ενώ δεν είναι αμελητέες και οι αυξήσεις στα αρτοπαρασκευάσματα, των οποίων η τιμή έχει πάρει την ανηφόρα από 10% έως 20%.

Τα προϊόντα που έχουν αυξηθεί η τιμή τους

Κουλουράκια
Κέικ
Τσουρέκια (από 9€ – 12€/ κιλό –
Λοιπά γλυκίσματα 10€ – 13€/ κιλό)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ