Πριν ξεκινήσει η σύγκρουση στην Ουκρανία, τα προγνωστικά ήταν υπεραισιόδοξα για τις αφίξεις τουριστών από την Ρωσία.

Ωστόσο πλέον ουδείς γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην εμπόλεμη ζώνη και ποιες νέες κυρώσεις, μετά την απαγόρευση πτήσεων και τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το σύστημα SWIFT, θα βάλουν νέα «τρικλοποδιά» στην τουριστική κίνηση που περιμένει η Ελλάδα, μετά από δυο «συγκρατημένες» χαμηλών… πτήσεων χρονιές, λόγω πανδημίας.

ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΤΑ ΡΩΣΩΝ ΑΠΟ ΧΕΡΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ!

800.000 τουρίστες ήρθαν το 2019 από την Ρωσία στη χώρα μας, με έσοδα που άγγιξαν τα 433 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του προέδρου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, Γρηγόρη Τάσιου.

Για φέτος οι προοπτικές ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, αφού είχαν αυξηθεί οι προγραμματισμένες πτήσεις και προβλεπόταν η πραγματοποίηση ακόμη και 24 δρομολογίων από την Μόσχα προς την Αθήνα εβδομαδιαίως και 31 από τη Μόσχα προς το Ηράκλειο Κρήτης, που είναι σταθερά προορισμός-μαμούθ για τη Ρωσία. Ενώ δεν αποκλειόταν και η προσθήκη πτήσεων προς Χανιά, Μύκονο (μια και η Κρήτη, μαζί με την Χαλκιδική και το νότιο Αιγαίο αποτελούν τοπ επιλογές των Ρώσων), η Κως και τα Επτάνησα.

Συγκρατημένος θέλει να παραμείνει μέχρι να οριστικοποιηθεί κάτι, με τα μάτια στραμμένα στην Ουκρανία, ο κ. Τάσιος, παραδεχόμενος «δεν θα θέλαμε να χάσουμε το κομμάτι αυτό τουριστικά. Δεν ξέρουμε κάτι σίγουρα ακόμα για τη Ρωσία και την Ουκρανία. Περιμένουμε. Και λόγω της εμπόλεμης κατάστασης αν δεν δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, δεν μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς εκτιμήσεις» δηλώνει στο Sputnik.

«Απ’ ό,τι φαίνεται τους Ρώσους τους αποχαιρετάμε. Οι Ρώσοι δεν θα έρθουν στην Ελλάδα. Ο αντίκτυπος είναι μεγάλος, γιατί μιλάμε για σχεδόν το 20% των επισκεπτών στην Ελλάδα. Θα χάσουμε μεγάλο μέρος της τουριστικής αγοράς. Είναι λάθος να χαθεί και να τους απομονώσουν», επισημαίνει ο ταξιδιωτικός πράκτορας Βασίλης Ελματζόγλου (ιδιοκτήτης του πρακτορείο Majestic), που δηλώνει ότι η τουριστική σεζόν για το 2022 είναι «στον αέρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ