Αποχώρησε από τη συζήτηση στη Βουλή, για την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη, η Αξιωματική Αντιπολίτευση, καταγγέλλοντας την διαδικασία.

«Η σημερινή συζήτηση περί άρσης της ασυλίας μου δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως συνιστά ξεκάθαρη πολιτική δίωξη», δήλωσε ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, από το βήμα της Βουλής και κατά την έναρξη της διαδικασίας συζήτησης και ψήφισης της άρσης ασυλίας του στην Ολομέλεια.

Πρόκειται για κοινοβουλευτική διαδικασία, βάση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, που κινείται μετά την δικαστική εμπλοκή και άσκησης δίωξης ως πολιτικού προσώπου σε δύο υποθέσεις : την καταγραφή τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τη μήνυση εις βάρος του του πρώην Προέδρου των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Για αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ σε δική του νομολογία, έκανε λόγο στην ΕΡΤ1 ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης. Η παραπομπή του θέματος στην Ολομέλεια, κρίθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, πρόσθεσε. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ρεβανσισμού.

Πηγή Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.gr