Μεγάλη αναζωπύρωση εκδηλώθηκε στη Γορτυνία, το δυσκολότερο μέτωπο της Αρκαδίας. Είναι η φωτιά που έχει περάσει από την Ηλεία. Στην συγκεκριμένη περιοχή εκκενώθηκαν χθες 8 οικισμοί.

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούν δέκα υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής, που σύντομα θα γίνουν δώδεκα ή δεκατρία, ενώ υπάρχει συνδρομή και εναέριων μέσων.

Κύριο χαρακτηριστικό της φωτιάς, είναι οι συχνές αναζωπυρώσεις.

Στο έργο των πυροσβεστών συνδράμει η Περιφέρεια της Πελοποννήσου, με ειδικό βαρύ μηχάνημα, για τη διάνοιξη δρόμων, ενώ υποστηρικτικό ρόλο έχουν οι εθελοντές – κάτοικοι από διάφορα χωριά της περιοχής, με μπουλντόζες, γκρέιτερ και βυτία.

Τα Λαγκάδια, το “Κρεμαστό χωριό της Πελοποννήσου”, όπως αλλιώς λέγεται, έχει καλυφθεί από τους καπνούς, που φτάνουν μέχρι την Τρίπολη. Η επιχείρηση πυρόσβεσης καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη για τις επίγειες δυνάμεις, καθώς το χωριό είναι κτισμένο σε απότομη πλαγιά του βουνού και η συνδρομή των εναέριων μέσων είναι αναγκαία αυτή τη στιγμή, όπως λένε οι κάτοικοι.

Αυτή την ώρα η φωτιά έχει μεταφερθεί πάνω από την Εθνική Οδό, εντός του οικισμού στο Δωδεκάμετρο και απειλεί τα σπίτια.

Επιτόπου επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και μηχανήματα της περιφέρειας που ήρθαν και από άλλη περιφερειακή ενότητα.

Ήδη νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης για όλα τα χωριά που εφάπτονται της Εθνικής Οδού (Τουμπίτσι, Δωδεκάμετρο, Δάφνη, Τραννή Λάκκα, Μπερτσιά, Λιβαδάκι).

Το άλλο μέτωπο είναι στην Μεγαλόπολη, που είναι σε καλύτερη κατάσταση από χθες το βράδυ.

Ίσσαρι Μεγαλόπολης

Στη φωτιά της Άνω Μεσσηνίας, που βρέθηκε και στα Αρκαδικά εδάφη, έχουμε σύμφωνα με το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, δώδεκα πυροσβεστικά οχήματα απ’ την Αρκαδία, καθώς και άλλα απ’ την Μεσσηνία.

Η φωτιά αντιμετωπίζεται από κοινού απ’ τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Μεσσηνίας και Αρκαδίας.

Ανατολική Μάνη

Για τις όποιες, πιθανές αναζωπυρώσεις της πυρκαγιάς, βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή, δύναμη με είκοσι δύο πυροσβεστικά οχήματα, όπως ενημερώνει το Συντονιστικό της Τρίπολης.

 

Ρεπορτάζ: Πέγκη Μπρούσαλη/ Σταύρος Ζορμπαλάς/ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here