Ραγδαία είναι η αύξηση των διασωληνωμένων το τελευταίο 24ωρο, καθώς ξεπέρασαν τους 600 και ο δείκτης θετικότητας στο 12,3%, ενώ σήμερα Τετάρτη 17/03/2021 θα ανακοινωθεί ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων ο οποίος αναμένεται να είναι υψηλός.

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σοφία Πατραμάνη, η χθεσινή μέρα ήταν η χειρότερη, ειδικά για τα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς γέμισαν όλες οι κλίνες στις ΜΕΘ ενώ υπήρχαν και διασωληνωμένοι σε θαλάμους.

Σημείωσε ότι στα νοσοκομεία αναπτύσσονται πολυδύναμες μονάδες σε χειρουργεία και αίθουσες ανάνηψης προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες ενώ πρόκειται άλλη μία ιδιωτική κλινική στην Αθήνα να δέχεται ασθενείς non covid, αφού είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή να νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία.

Τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Την αξιοποίηση των ιδιωτικών κλινικών στη μάχη κατά της πανδημίας ζήτησε και ο Διευθυντής ΕΣΥ Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, τονίζοντας ότι το σύστημα υγείας δέχεται ασφυκτική πίεση ενώ ανέφερε ότι ξεκινούν σήμερα εφημερία με μία ελεύθερη κλίνη ΜΕΘ και δύο ελεύθερες κλίνες για ασθενείς non covid. Κανένα υγειονομικό σύστημα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις υγειονομικές ανάγκες που είναι συνεχώς αυξανόμενες.

Ο κ. Καπραβέλος επεσήμανε ότι τη στιγμή που είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης το σύστημα υγείας δεν μπορούμε να μιλάμε για χαλάρωση των μέτρων.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ