Πιθανή είναι η αύξηση της στρατιωτικής θητείας αλλά όχι πέραν των 12 μηνών αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, τόνισε πως εξετάζεται το ζήτημα της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18.

«Κοιτάμε όλες τις πτυχές της θητείας μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας ότι η θητεία δεν θα αυξηθεί πέραν των 12 μηνών. Αυτό το θεωρώ απολύτως δεδομένο. Στέκομαι ιδιαίτερα στην ανάγκη οι νεοσύλλεκτοι να αποκτούν κάποιες δεξιότητες κατά τη διάρκεια της θητείας τους που θα τους είναι χρήσιμες στη ζωή τους μετά το στρατό.

Και νομίζω ότι εκεί μπορούμε να κάνουμε πολλά βήματα. Ψηφιακές δεξιότητες, πιστοποιημένες δεξιότητες. Να μην αισθάνονται ότι είναι χαμένος χρόνος και ταυτόχρονα να είναι χρήσιμοι και στην πατρίδα», είπε αρχικά.

«Και πρέπει να σας πω, θα το θέσω στο δημόσιο διάλογο, υπάρχει και το ζήτημα για το οποίο δεν είμαι έτοιμος να μιλήσω ακόμα να σας μιλήσω γιατί δεν έχουμε πάρει κάποια οριστική απόφαση θα πρέπει να το ζυγίσουμε και να δούμε πόσο ωφέλιμο τελικά είναι. Το ζήτημα της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18. Διευκολύνει πάρα πολύ τον προγραμματισμό των ενόπλων δυνάμεων, δημιουργεί ένα καθεστώς ισότητας για όλους», σημείωσε.

«Είναι θέμα που το συζητάω και το συζητάει η κυβέρνηση», τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here