Στο εξωτερικό και στην Αμερική ειδικά, τα baby showers είναι πολύ διαδομένα: Είναι ουσιαστικά ένα πάρτι (ήρεμο, μην πάει ο νους σας στο αλκοόλ και τη δυνατή μουσική) τo οποίo διοργανώνει η μέλλουσα μαμά, καλώντας κοντινούς φίλους και συγγενείς, γιορτάζοντας την ερχόμενη έλευση του μωρού. Συνήθως γίνονται γύρω στον 7ο μήνα εγκυμοσύνης και ως τοποθεσία προτιμάται το σπίτι της εγκυμονούσας ή, αν μιλάμε για περισσότερους καλεσμένους, κάποιο πιο ευρύχωρο σπίτι φίλου ή συγγενή. Ας δούμε όμως τα βασικά στοιχεία ενός baby shower:

⦁ Ποιους καλούμε;
Η απάντηση είναι αυτούς με τους οποίους θέλουμε να μοιραστούμε γιορτινά την προσθήκη ενός νέου μέλους στην οικογένειά μας. Δεδομένου ότι λόγω της πανδημίας καλό είναι οι όποιοι καλεσμένοι να είναι λίγοι και εκλεκτοί, φροντίζουμε να καλέσουμε άτομα που σέβονται τους βασικούς κανόνες προστασίας και υγιεινής, όπως επίσης και άτομα που βρίσκονται στην καθημερινότητά μας και γνωρίζουμε από «πρώτο χέρι» κατά πόσο προσεκτικοί μπορούν να είναι.

⦁ Η λίστα… μωρού
Μη βιαστείτε να κάνετε αγορές πριν το baby shower: Δημιουργείστε μια «λίστα μωρού» και μοιράστε την ως πρόσκληση στους καλεσμένους, ώστε να σας έρθουν με τα δώρα ανά χείρας. Προίκα μωρού, ρούχα και παιχνίδια είναι ένα must για τη λίστα σας. Ειδικά η προίκα μωρού που αποτελείται από σεντονάκια, κουβερλί, κουνουπιέρες, βρεφικές κουβέρτες https://www.tinytoes.gr/product-category/linen/blankets-duvet/ κλπ, εύκολα συμπληρώνεται από τους καλεσμένους, κι έτσι μένουν πολύ λιγότερα έξοδα για εσάς.

⦁ Και πόσο θα μου κοστίσει;
Αυτό εξαρτάται κυρίως από το πού θα γίνει το baby shower: Αν μιλάμε για κάποιο σπίτι, τότε τα έξοδα περιορίζεται σε φαγητά, ποτά και διακόσμηση. Αν πάλι προτιμηθεί ένα χώρος όπως ένα εστιατόριο, τα έξοδα αυξάνονται, αλλά μειώνεται ο όγκος δουλειάς για μετά: Το σπίτι σας θα είναι καθαρό και δεν θα φοβηθείτε για… διερχόμενα μικρόβια. Σε κάθε περίπτωση όμως μειώνονται τα έξοδα του μωρού, λόγω των δώρων που θα φέρουν οι καλεσμένοι από τη λίστα μωρού.

⦁ Και από φαγητό;
Όσο πιο απλά, τόσο το καλύτερο: Τοστάκια, σάντουιτς, finger food, γλυκά αλλά και πίτσες είναι υπεραρκετά για ένα baby shower. Καλό θα είναι τα ποτά να είναι αναψυκτικά, χυμοί ή κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ, αφού το πρωταγωνιστικό πρόσωπο είναι η μέλλουσα μαμά.
Και αν ακόμη απορείτε για το αν είναι καλή ιδέα ένα baby shower, να σας θυμίσω ότι η soon-to-be μαμά, μετά τη γέννηση του μωρού, δεν θα είναι σε θέση να υποδέχεται πολύ και συχνά κόσμο στο σπίτι της. Το πιο σημαντικό θα είναι να προσαρμοστεί στη νέα της πραγματικότητα χωρίς να εξαντλείται, οπότε μια γιορτινή συνάντηση πριν τα γεννητούρια είναι μια ιδανική λύση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ