Δώδεκα κρούσματα Covid-19 εντοπίστηκαν μεταξύ των 150 μελών του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Mein Shiff 6, το οποίο πραγματοποιεί κρουαζιέρα με περισσότερους από χίλιους επιβάτες. Είναι όλοι τους ασυμπτωματικοί και θα παραμείνουν σε καραντίνα στο πλοίο, μαζί με τους επιβάτες με τους οποίους ήρθαν σε επαφή.

Το κρουαζιερόπλοιο της TUI, με το οποίο έγινε η επανεκκίνηση της ελληνικής κρουαζιέρας πρόσφατα, αναχώρησε χθες από το λιμάνι του Ηρακλείου και βρίσκεται στην Μήλο.

Τα αποτελέσματα του δειγματοληπτικού ελέγχου που έγινε στο πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου σήμαναν συναγερμό στις Αρχές. Ήδη έχει ενημερωθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η αναχώρησή του από τη Μήλο με προορισμό τον Πειραιά, προκειμένου να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τα υγειονομικά πρωτόκολλα διαδικασία.

Το Mein Shiff 6 έχει ως home port το Ηράκλειο και πραγματοποιεί προγραμματισμένες κρουαζιέρες με ενδιάμεσους σταθμούς τη Μήλο, τον Πειραιά και την Κέρκυρα.

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here