spot_img
ΑρχικήΕλλάδαΕφιάλτης δίχως τέλος για τους πλημμυροπαθείς - Τόνοι λάσπης και νεκρά ζώα...

Εφιάλτης δίχως τέλος για τους πλημμυροπαθείς – Τόνοι λάσπης και νεκρά ζώα που δεν έχουν περισυλλεχθεί – Χωρίς πόσιμο νερό για 14η μέρα ο Βόλος

Δημοσιεύθηκε:

Εφιάλτης δίχως τέλος για τους πλημμυροπαθείς στον Κάμπο της Θεσσαλίας που προσπαθούν να ξεκινήσουν ξανά τις ζωές τους μέσα στις λάσπες τη στιγμή που ελλοχεύει ο φόβος των λοιμώξεων. Ταυτόχρονα, για μία ακόμα ημέρα περιοχές στον Βόλο παραμένουν χωρίς πόσιμο νερό ενώ δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμα η υγειονομική βόμβα από τα αμέτρητα νεκρά ζώα. Όλα αυτά ενώ έχουν διαγνωστεί συνολικά 278 κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα γιατί ακόμη και σήμερα γίνονται αντλήσεις υδάτων από τα υπόγεια των πολυκατοικιών.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι να συγκεντρωθούν το συντομότερο τα νεκρά ζώα. Είναι πάρα πολλά ακόμη που υπάρχουν και αυτό θέλει μεγάλη προσοχή, γιατί εγκυμονούν κινδύνους και για την υγεία των κατοίκων, αλλά και για την υγεία των υπολοίπων ζώων, για τα οποία ζητούνται τροφές, οι οποίες χάθηκαν στα νερά.

Την ίδια ώρα, σε πάρα πολλούς δήμους εξακολουθεί το νερό να είναι ακατάλληλο. Καθημερινά γίνονται μετρήσεις εργαστηριακά, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα να γνωρίζουν οι άνθρωποι εάν μπορούν να κάνουν χρήση αυτού ή όχι.

Την Κυριακή άνοιξε ένας ακόμη δρόμος που ήταν για ημέρες κλειστός. Πρόκειται για τον επαρχιακό δρόμο της Λάρισας προς την Αγιά, εκεί όπου υποχώρησαν τα νερά. Το άλλο μεγάλο πρόβλημα όμως έχει να κάνει με τα νερά από τη λίμνη Κάρλα μέχρι και το Ελευθέριο. Οι υπεύθυνοι, μαζί με τους επιστήμονες που ήρθαν από την Ολλανδία, αναζητούν λύση. Πώς μπορούν δηλαδή να δώσουν τη δυνατότητα να αποχωρήσουν αυτά τα νερά, τα οποία καλύπτουν χιλιάδες στρέμματα του Θεσσαλικού Κάμπου.

Σε όλες αυτές τις περιοχές ήδη γίνονται απολυμάνσεις και εμβολιασμοί από τον ΕΟΠΥΥ προληπτικά, καθώς καθημερινά αυξάνονται τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας αλλά και οι λοιμώξεις αναπνευστικού.

Για 14η ημέρα βρίσκεται χωρίς χωρίς πόσιμο νερό ο Βόλος και κανείς δεν ξέρει πότε θα λυθεί το πρόβλημα, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τον δήμαρχο της πόλης. Καθημερινά γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι, ώστε να διαπιστωθεί εάν το νερό που έρχεται στη βρύση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων μπορεί να χρησιμοποιηθεί πέραν από τις τουαλέτες. Δεν είναι μόνο ο Βόλος όμως που δεν έχει πόσιμο νερό.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αντλήσεις υδάτων από τα υπόγεια. Η πυροσβεστική έχει κάνει το πρώτο καθάρισμα, ωστόσο χρειάζεται ο καθένας ιδιώτης να βάλει γεννήτρια και αντλητικά μηχανήματα μικρότερης ισχύος για να μπορέσουν να τραβήξουν και τα υπόλοιπα νερά και στη συνέχεια να καθαριστούν.

Οι επιχειρήσεις είναι ένα κομμάτι πολύ δύσκολο. Εκατοντάδες έχουν πληγεί, έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και περιμένουν τις αυτοψίες. Ζητούν από την πολιτεία άμεση καταγραφή και αποτύπωση για να μπορέσουν αφενός να πετάξουν ό, τι υπάρχει χαλασμένο μέσα στους χώρους τους και αφετέρου να ξανά δοκιμάσουν αν μπορούν να βάλουν μπροστά αυτές τις επιχειρήσεις.

 

 

 

documentonews.gr

Τελευταία νέα

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του Σπύρου Ριζόπουλου στην Άρτα. 

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του ΣπύρουΡιζόπουλου στην Άρτα. Η εκδήλωση...

Συνέντευξη του Θωμά Ρίζου υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με το συνδυασμό «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ – Τόπος να Ζεις»

Μία ευχάριστη και ενδιαφέρουσα συνέντευξη είχε το Artinos.gr με τον Θωμά Ρίζο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος...

ΜΑΡΙΟΣ ΤΣΙΡΚΑΣ Υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος: Η Ήπειρος μπορεί να χωρέσει τα όνειρα όλων μας

Στις 8 Οκτωβρίου ψηφίζουμε Κοινό των Ηπειρωτών με επικεφαλής τον Γιάννη Στέφο. Για να...

Συνάντηση Δημάρχου Πάργας με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές Ashud Ahmed και τον Md Khaled πληρεξούσιο ΥπουργόΣυνάντηση Δημάρχου Πάργας 

Με πρωτοβουλία του  Δήμαρχου Πάργας Νίκου Ζαχαριά πραγματοποιήθηκε στην Πάργα συνάντηση  με τον Πρέσβη της Λαϊκής...

Περισσότερα