Τηλεφωνική παρέμβαση στην ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ για τον COVID-19, έκανε ο κ. Αθανάσιος Αναγνώστου, επιβάτης προγραμματισμένης πτήσης από το αεροδρόμιο του Στάνστεντ για Αθήνα, λέγοντας ότι παραμένει εγκλωβισμένος στο αεροδρόμιο μαζί με άλλους συνεπιβάτες, καθώς η πτήση προς την Ελλάδα ακυρώθηκε λόγω απόφασης «της ελληνικής κυβέρνησης», όπως τους ανακοινώθηκε.

Όπως είπε ο κ. Αναγνώστου, χθες Δευτέρα είχε λάβει ενημερωτικό e-mail από την αεροπορική εταιρεία ότι την Τρίτη θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι πτήσεις.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Αναγνώστου, οι επιβάτες είναι περίπου 400 ενώ όπως ανέφερε, αναμένεται και η Αστυνομία για να τους βγάλει εκτός αεροδρομίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ από το υπουργείο Εξωτερικών, γίνονται όλες οι δυνατές προσπάθειες έτσι ώστε να συγκεντρωθούν τα αιτήματα και να δρομολογηθεί κάποια πτήση.

Σημειωτέον ότι από τις 26 Μαρτίου η Aegean διακόπτει τις πτήσεις από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, επομένως γίνεται αντιληπτό ότι τις αμέσως επόμενες μέρες μπορεί να υπάρξουν αιτήματα και από άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για επαναπατρισμό και να ξεκινήσει εκ νέου μια αντίστοιχη επιχείρηση.

 

 

Πηγή: ΕΡΤ1

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here