Η ενεργειακή κρίση έχει εκτοξεύσει τις τιμές όλων των προϊόντων. Το «καλάθι της νοικοκυράς» γεμίζει με τα εντελώς απαραίτητα και κυρίως οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα.

Το σουβλάκι, μία οικονομική άλλοτε επιλογή για γρήγορο φαγητό, δεν έμεινε στο απυρόβλητο. Η τιμή στο σουβλάκι, είτε το καλαμάκι είτε το τυλιχτό, είναι πλέον απλησίαστη.

Είναι χαρακτηριστικό πως το τυλιχτό πλέον είναι παντού πάνω από τα 3 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσίασε ο ΑΝΤ1:

Η τιμή στο καλαμάκι χοιρινό το 2021 δεν ξεπερνούσε το 1,8 ευρώ – Φέτος η τιμή για το καλαμάκι χοιρινό έχει φτάσει ως και τα 2,20 ευρώ.

Η τιμή για το τυλιχτό σουβλάκι πέρυσι έφτανε μέχρι τα 2,6 ευρώ – Φέτος, όμως, η τιμή για το τυλιχτό σουβλάκι ως και τα 3,30 ευρώ.

«Οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες όπως στο κρέας, στο λάδι αλλά και στα υλικά της συσκευασίας συμπαρασύρουν προς τα πάνω τις τιμές.

Φανταστείτε ότι δεν έχουμε καθόλου καταλόγους διανομής, διότι δεν ξέρουμε αν τον επόμενο μήνα οι τιμές θα είναι οι ίδιες» αναφέρει στον ΑΝΤ1 ο Αναστάσιος Μοναστηριώτης που διατηρεί σουβλατζίδικο στην Αθήνα.

Στην επαρχία, βέβαια, υπάρχουν αρκετοί που πωλούν το τυλιχτό σουβλάκι ακόμη πιο ακριβά. Οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες όπως στο κρέας, στο λάδι αλλά και στα υλικά της συσκευασίας συμπαρασύρουν προς τα πάνω τις τιμές.

Οι τιμές ορισμένων κρεάτων έχουν αυξηθεί έως και 50%, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του χώρου. Στις πατάτες τους τελευταίους δύο μήνες υπάρχει αύξηση 30% και στα χαρτικά 100%. Μάλιστα, το ηλιέλαιο (συσκευασία 10 λίτρα) κόστιζε πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία 11 ευρώ και μόλις ξεκίνησε ο πόλεμος έφτασε να πωλείται προς 30,5 ευρώ. Οι τηγανιτές πατάτες από 0,16 ευρώ κοστίζουν 1,30 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ