Για την τέταρτη δόση του εμβολίου μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Μιλώντας στο Mega, η κα Γκάγκα εξήγησε ότι η τέταρτη δόση είναι προαιρετική και όποιος είναι κάτω των 60 ετών μπορεί να την κάνει, εφόσον φοβάται και θέλει να προστατευτεί.

«Η επιτροπή λέει ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60 που υπάρχουν δεδομένα. Υπάρχει, όμως, και ένας αρκετός αριθμός ανθρώπων που θέλουν να κάνουν το εμβόλιο γιατί αισθάνονται πιο προστατευμένοι. Γι’ αυτούς, νομίζω, η Επιτροπή λέει αν θέλετε μπορείτε να το κάνετε. Δεν έχει σύσταση και δεν υπάρχουν δεδομένα», τόνισε η Μίνα Γκάγκα.

«Η Επιτροπή είναι σαφής δεν σου λέει πήγαινε κάνε το. Σου λέει δεν έχω τα δεδομένα, υπάρχει ένα ποσοστό ανθρώπων που προτιμά, που αισθάνεται πιο ασφαλείς, να κάνουν μια τέταρτη δόση εμβολίου. Δίνει το δικαίωμα σε αυτούς να το κάνουν, αλλά δεν συστήνει τον εμβολιασμό στους κάτω των 60 που δεν έχουν προβλήματα υγείας», πρόσθεσε.

Γκάγκα για μάσκα: Η σύσταση είναι να τις φοράμε όπου υπάρχει συγχρωτισμός

Στη συνέχεια, η Μίνα Γκάγκα επισήμανε ότι υπάρχει σύσταση για μάσκα, όπου υπάρχει συγχρωτισμός, καθώς ο κορωνοϊός συνεχίζει να βρίσκεται γύρω μας.

«Η σύσταση είναι να φοράμε τις μάσκες όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Ο κορωνοϊός είναι εδώ, γύρω μας. Ο περισσότερος κόσμος έχει ανοσοποιηθεί, αλλά βλέπουμε επαναλοιμώξεις», δήλωσε η κα Γκάγκα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ