Κανονικό… οικισμό είχαν στήσει μέσα σε μια εξαιρετικά δύσβατη δασώδη περιοχή της Φωκίδας ένας αλλοδαπός και οι άγνωστοι συνεργοί του, που καλλιεργούσαν μια μεγάλη χασισοφυτεία με 630 δενδρύλλια κάνναβης! Η φυτεία εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Δωρίδος, οι οποίοι την έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση, αλλά οι καλλιεργητές δεν εμφανίστηκαν.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης που εκτελέστηκε από τους αστυνομικούς μαζί με άνδρες της Ε.Κ.Α.Μ., της Ο.Π.Κ.Ε. Άμφισσας – Δελφών και Λαμίας, των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Ο.Ε.Π.Τ.Α. και του τμήματος Ευπαλίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο βρέθηκαν δύο αυτοσχέδια καταλύματα και μια αυτοσχέδια δεξαμενή στην οποία είχε προσαρμοστεί λάστιχο ποτίσματος που τροφοδοτούσε την φυτεία με συνεχή ροή νερού από ένα παρακείμενο ρέμα!

Στον χώρο, που καλυπτόταν από πυκνή βλάστηση, κατασχέθηκαν 630 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,40 ως 1,80 μέτρου, προσωπικά είδη των καλλιεργητών, διάφορα γεωργικά εργαλεία και άλλα σύνεργα για τη φροντίδα της φυτείας, η πώληση της παραγωγής της οποίας θα απέφερε στους δράστες 1.100.000 ευρώ!
Στο πλαίσιο της προανάκρισης, ταυτοποιήθηκε ένας αλλοδαπός και εξετάζονται στα στοιχεία δυο ακόμη συνεργών του και η δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ