Νέα ώθηση στο εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά της πανδημίας, η οποία παρουσιάζει αργή, αλλά σταθερή πορεία αποκλιμάκωσης στη χώρα μας. Σήμερα Σάββατο 24/4 ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους πολίτες ηλικίας 50 έως 54 ετών, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξει αυτή για την ηλικιακή ομάδα 30 έως 39 ετών. Όπως έγινε γνωστό, στις 5 Μαΐου θα ξεκινήσει η χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson, η χρήση του οποίου επανεκκινεί άμεσα και στις HΠΑ.

Όποιος θέλει να εμβολιαστεί, θα μπορεί να το κάνει γρήγορα, απλά και με ασφάλεια, τονίζει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μιλώντας στο ΑΠΕ, προσθέτοντας πως μπορούμε να φτάσουμε ταχύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε ποσοστά εμβολιασμών που θα συνεπάγονται ένα επαρκές τείχος ανοσίας. Ακόμη, ο κ. Πιερρακάκης προαναγγέλλει εμμέσως τον τερματισμό της αποστολής μηνυμάτων για τις μετακινήσεις, λέγοντας ότι “όσο περισσότερες δραστηριότητες ανοίγουν, τόσο πλησιάζουμε στο τέλος της διαδικασίας”.

Όσον αφορά την ιστοσελίδα “gov.gr”, ανακοινώνει ότι σε λίγες μέρες εμπλουτίζεται με την πλατφόρμα “Know Your Customer”, η οποία θα διευκολύνει τους πολίτες στις συναλλαγές τους με τις τράπεζες, αλλά κυρίως θα διασφαλίσει τα προσωπικά τους δεδομένα.

Παράλληλα, άλλο ένα βήμα στην κανονικότητα αποτελεί η επαναλειτουργία από το Σάββατο 24/4 σε όλη τη χώρα των εμπορικών κέντρων και των εκπτωτικών χωριών με click inside, καθώς και των κέντρων αισθητικής. Η λειτουργία γίνεται με αυστηρούς κανόνες ασφαλείας και υποχρεωτικά self test για όλους τους εργαζόμενους. Τα ψώνια θα γίνονται με ραντεβού και SMS στο 13032. Σε ο,τι αφορά στα εμπορικά κέντρα το ωράριο προαιρετικά θα είναι από 7 το πρωί έως 8:30 το βράδυ τις καθημερινές.

Την ίδια ώρα, αυστηροποιήθηκαν οι προϋποθέσεις για τις μετακινήσεις σε άλλη περιφέρεια αυτές τις ημέρες, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού. Σε περίπτωση παράβασης, το πρόστιμο φτάνει στα 300 ευρώ για αναίτιες μετακινήσεις και στα 500 ευρώ σε περίπτωση εντοπισμού ψευδούς δήλωσης.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 23/4 ανακοινώθηκαν 2.754 νέα κρούσματα, 819 διασωληνωμένοι, και 76 θάνατοι.

Από τη Δευτέρα 26/4, υποχρεωτικά θα είναι τα self test για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα σε εβδομαδιαία βάση.

Πηγές: ERT, A’ Πρόγραμμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here