Επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών σε Εξάρχεια- ΑΣΟΕΕ

Δικογραφία σε βάρος έξι αλλοδαπών σχηματίστηκε μετά την επιχείρηση της Δίωξης ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων, και περιμετρικά της ΑΣΟΟΕ, για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών. Εκτός από τις έξι συλλήψεις έγιναν και 16 προσαγωγές.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 625,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητα ηρωίνης, 926 πακέτα τσιγάρων, 119 συσκευασίες καπνού, 375 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Η επιχείρηση έγινε με την συνδρομή και της ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας) και εντάσσεται στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων και του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΓΑΔΑ, που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών σε δημόσιους χώρους.

Για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εμπορίας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών, καθώς και της εισόδου, διαμονής και κοινωνικής ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια συνελήφθησαν οι έξι αλλοδαποί.

Προσήχθησαν, επιπλέον, 16 άτομα, εκ των οποίων επτά αλλοδαποί και εννέα ημεδαποί, για έλεγχο της δικαστικής ταυτότητάς τους.

ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς

www.ert.gr