Η χήρα και τα παιδιά του Σήφη Βαλυράκη θα προσφέρουν σημαντικό χρηματικό ποσό σε όποιους βοηθήσουν στις έρευνες για τις συνθήκες του τραγικού θανάτου του

Σε νέα φάση εισέρχεται η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 78χρονου Σήφη Βαλυράκη, μετά την έκδοση βουλεύματος που ανοίγει τον δρόμο της διερεύνησης τέλεσης κακουργηματικών πράξεων από ψαράδες της περιοχής, αλλά και την επικήρυξη των δραστών από την οικογένεια του πολιτικού.

Από την πρώτη στιγμή, η οικογένεια Βαλυράκη εκτιμά πως πρόκειται για δολοφονία και όχι για δυστύχημα, και για τον λόγο αυτόν οι συνήγοροί της είχαν υποβάλει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Χαλκίδας, ζητώντας την άρση του απορρήτου των τηλεφώνων όσων ψαράδων βρέθηκαν κοντά στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο δικός τους άνθρωπος.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας έδωσε το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των τηλεφώνων όσων κινήθηκαν με τα σκάφη τους κατά το επίδικο διάστημα πριν και μετά τον θάνατο του πρώην υπουργού σε θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας.

Πλέον, οι ανακριτικές Αρχές έχουν τη δυνατότητα να εξετάσουν τα τηλέφωνα των ψαράδων που θεωρούνται ύποπτοι για τον θάνατο του 78χρονου. Με βάση το βούλευμα, έχει ήδη διαταχθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου σε βάρος έξι επαγγελματικών σκαφών που απέπλευσαν από το λιμάνι της Ερέτριας μεταξύ 11 το πρωί και 2 το μεσημέρι της Κυριακής 24 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί πάνω από 50 μαρτυρικές καταθέσεις από ψαράδες και κατοίκους της περιοχής στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το Λιμενικό για την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη, η σύζυγός του Μίνα και τα παιδιά του Αλέξανδρος και Γιάννης, προσανατολίζεται στην επικήρυξη των προσώπων που έστειλαν τον 78χρονο στον θάνατο, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τις έρευνες και να «σπάσει» η ομερτά των ψαράδων της περιοχής.

Η οικογένεια είναι αποφασισμένη να διαθέσει ένα σεβαστό ποσό σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν τις έρευνες στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, η Μίνα Βαλυράκη και τα παιδιά της θα ανακοινώσουν την απόφασή τους και το ύψος του ποσού που θα εισπράξει όποιος βοηθήσει στις έρευνες για τη διακρίβωση των συνθηκών θανάτου του αγαπημένου τους προσώπου.

Για τον σκοπό αυτόν έχει ορίσει δύο τεχνικούς πραγματογνώμονες που διερευνούν τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου του Βαλυράκη, παράλληλα με την έρευνα που διενεργεί το Λιμενικό Σώμα.

Ειδικότερα, θα σαρωθούν, καταγραφούν και αναλυθούν σήματα από κεραίες, δορυφόρους, GPS, αλλά και από τους ασυρμάτους των ψαράδων για να διακριβωθούν οι κινήσεις των υπόπτων το μοιραίο μεσημέρι της Κυριακής 24ης Ιανουαρίου. Στόχος, να εντοπιστούν τα ίχνη των λεγόμενων «καουμπόηδων των θαλασσών» της ευρύτερης περιοχής της Ερέτριας, που εκτιμάται πως έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη.

 

 

 

espressonews.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here