Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, διάδοχο του Βρετανικού θρόνου, Κάρολο, είχε την Πέμπτη (11/2) ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Πρωθυπουργός επανέλαβε στον Πρίγκιπα Κάρολο την πρόσκληση να παραστεί στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ωστε να τιμηθεί η συνεισφορά της Βρετανίας στον αγώνα για την ανεξαρτησία.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος τόνισε την αγάπη του για την Ελλάδα και ανέφερε τη δράση του φιλανθρωπικού ιδρύματος Prince’s Trust International στη χώρα μας. Απάντησε δε θετικά στην πρόσκληση να έρθει την 25η Μαρτίου στην Ελλάδα, σημειώνοντας όμως ότι η οριστική του απάντηση εξαρτάται από την εξέλιξη της πανδημίας.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα έχει απευθύνει πρόσκληση για την 25η Μαρτίου και στον Εμανουέλ Μακρόν, αλλά και στον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. Η πανδημία βέβαια θα κρίνει τη συμμετοχή όλων στην παρέλαση που αναμένεται να γίνει την ημέρα της εθνικής επετείου.

reporter.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here