Εισερχόμενος στο υπουργικό συμβούλιο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επιτέθηκε στους Συνταγματολόγους, οι οποίοι εξέφρασαν την άποψη πως η κυβέρνηση εν μέσω προεκλογικής περιόδου δεν θα πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγή ηγεσίας του Αρείου Πάγου.

Μάλιστα ο κ.Παπαγγελόπουλος είπε χαρακτηριστικά «οι συνταγματολόγοι είναι υποχρεωμένοι να ερμηνεύουν το Σύνταγμα και όχι να εκφράζουν πολιτικές θέσεις». 

Παπαγγελόπουλος για συνταγματολόγους: Να μας ποια άρθρα του Συντάγματος παραβιάζονται

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ.Παπαγγελόπουλου: «Θα παρακαλούσα τους συνταγματολόγους να μας πουν ποια άρθρα του Συντάγματος παραβιάζονται ή ποιοι νόμοι. Οι συνταγματολόγοι είναι υποχρεωμένοι να ερμηνεύουν το Σύνταγμα και όχι να εκφράζουν πολιτικές θέσεις».

Γεροβασίλη: Η ΝΔ δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο

Από την πλευρά της η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας πως αντί να δείξει συναινετικό πρόσωπο, δείχνει το πραγματικό για τις αλλαγές στα πρόσωπα της ηγεσίας του Αρείου Πάγου. «Εμείς έχουμε τη νομική, ηθική και υποχρέωση από το Σύνταγμα να προχωρήσουμε. Η Νέα Δημοκρατία έχει την ευκαιρία να δείξει το συναινετικό της πρόσωπο, αλλά τελικά δείχνει το αληθινό της πρόσωπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φωτίου: Η ΝΔ κάνει σαν να έχει εκλεγεί κυβέρνηση

Επίθεση στη ΝΔ με αφορμή την αλλαγή ηγεσίας στον Αρειο Πάγο πραγματοποίησε και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου προσερχόμενη στη Βουλή. «Η ΝΔ έχει συσπειρώσει όλο τον κόσμο και συμπεριφέρεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το δικαστικό σαν να έχει εκλεγεί κυβέρνηση της χώρας. Λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά δεν έχει εκλεγεί και να περιμένει το λαό να μιλήσει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 2 =