Για τον καθημερινό Γολγοθά που ανεβαίνει καθημερινά το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα μίλησε η διευθύντρια της Πλαστικής Χειρουργικής Μονάδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, Μαρία Καλοφώνου.

Η γιατρός εξέφρασε την αισιοδοξία της για την πορεία της υγείας της Ιωάννας, παρότι θα χρειαστεί ακόμα σειρά επεμβάσεων στο μέλλον για να αποκατασταθεί στο μέτρο του δυνατού η υγεία της.

Η κα Καλοφώνου μιλώντας στο Mega μετά τα συνεχόμενα χειρουργεία στα οποία υποβλήθηκε η 33χρονη Ιωάννα, τόνισε ότι μέχρι τώρα όλα βαίνουν καλώς, τηρουμένων των αναλογιών, όμως το θύμα της αποτρόπαιας πράξης έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του για να αναρρώσει, κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι, πάνω στο οποίο ειδικοί συνεχίζουν να εργάζονται.

«Έχουν πάει καλά τα χειρουργεία, έχουμε το αποτέλεσμα που περιμέναμε, όμως ο δρόμος είναι μακρύς. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πώς μπορεί να είναι ψυχολογικά. Την έχουν αναλάβει ειδικοί. Είναι πάρα πολύ δύσκολο» τόνισε η γιατρός. Αποκάλυψε δε πως η Ιωάννα δεν έχει δει ακόμη το πρόσωπό της μετά την επίθεση.

«Εγώ πρέπει να προσέξω όσο γίνεται πιο γρήγορα να την βγάλω από τη μονάδα. Δεν έχει δει το πρόσωπό της. Oταν ζητήσει να το δει, θα το διαχειριστούμε και θα το κάνουμε μαζί. Προς το παρόν δεν το έχει ζητήσει και η ίδια, γιατί της έχουμε εξηγήσει ότι αυτό που θα δει τώρα είναι κάτι μεταβατικό. Δεν υπάρχει λόγος να φορτώσει την ψυχή της με άσχημες εικόνες», ανέφερε.

Οσον αφορά στο αριστερό μάτι της, το οποίο κινδύνευε να χάσει, έχει αντιστραφεί η κατάσταση και δείχνει να κερδίζει αυτή τη μάχη, κάτι που επιβεβαίωσε και ο αναπληρωτής καθηγητής οφθαλμολογίας πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Κυμιωνής: «Νομίζω τελικά για το μάτι το αριστερό, θα καταφέρουμε να κρατήσει μια λειτουργική όραση. Είναι μαραθώνιος αυτή η διαδικασία και Γολγοθάς για όλους. Θεωρώ ότι θα φτάσουμε στο τέλος, αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμη», τόνισε.

 

 

 

ethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here