Εκτός δομών φιλοξενίας θα βρεθούν από σήμερα (1/6) περισσότεροι από 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες, τη στιγμή μάλιστα που η ένταση στην ενδοχώρα αυξάνεται με τελευταία περίπτωση αυτή της Μαλακάσας, όπου το μεσημέρι της Κυριακής σημειώθηκαν επεισόδια και τραυματισμοί ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις δομές προσφύγων και μεταναστών.

Για το ζήτημα αυτό μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, ενώ στη συζήτηση παρενέβησαν και ο αντιδήμαρχος Μαλακάσας, Κωνσταντίνος Λίτσας και το μέλος του ΔΣ των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, το μεταναστευτικό αποτελεί πρόβλημα για την κυβέρνηση, με πρώτη προτεραιότητα τη μείωση των ροών και δεύτερη τον περιορισμό των επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες και το διαχωρισμό των δικαιούχων ασύλου από τους οικονομικούς μετανάστες.

Τρίτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η δημιουργία ασφαλών δομών ενισχύοντας τα μέτρα ασφαλείας και τα συστήματα πρόσβασης και δημιουργώντας ένα αίσθημα ασφάλειας.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι από τις 72 δομές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα, να μείνουν οι μισές. «Οι 100.000 που φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή, μέχρι το Πάσχα του 2021 πρέπει να έχουν αποχωρήσει όλοι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το πού θα πάνε όλοι αυτοί οι άνθρωποι αφού εξέλθουν από τις δομές, ο κ. Μηταράκης απάντησε πως «υπάρχει μεν μια δυσκολία, από την άλλη το ελληνικό δημόσιο δεν μπορεί ισόβια να προσφέρει κατοικία ούτε επιδόματα στους πρόσφυγες και στους μετανάστες»

 

Megatv

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here