Σημαντικές θα είναι οι μειώσεις στις τιμές εισιτηρίων που θα ισχύσουν και στα ΚΤΕΛ τόσο τα αστικά αλλά κυρίως τα υπεραστικά.

Οπως επισημαίνει στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπεραστικών ΚΤΕΛ, Σοφοκλής Φάτσιος, το σύνολο της μείωσης του ΦΠΑ από το 24% στο 13% θα μετακυλιστεί στην τελική τιμή των εισιτηρίων, η οποία θα μειωθεί ανάλογα:

«Εμείς δεν πρόκειται να κερδίσουμε από τη μείωση του ΦΠΑ. Ωστόσο θα εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό και την κίνηση δημιουργώντας και σε μας μια ταμειακή ευχέρεια σε αυτά που θα αποδίδουμε στο κράτος» τονίζει.

Οι τελικές τιμές μετά τη μείωση του ΦΠΑ αναμένεται να καθοριστούν αυτές τις ημέρες προκειμένου να ισχύσουν από την 1η Ιουνίου.

Ενδεικτικά η τιμή του εισιτηρίου για τη διαδρομή Αθήνα – Ιωάννινα αναμένεται να μειωθεί κατά 4 ευρώ και να φτάσει τα 36 από τα 40 ευρώ που είναι σήμερα.

Η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, η οποία θα εφαρμοστεί στο σύνολο του κλαδου των μεταφορών θα επιφέρει μειώσεις και στα αεροπορικά και σιδηροδρομικά εισιτήρια, το ύψος των οποίων θα καθοριστεί τις προσεχείς ημέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here