Σαρωτικές αλλαγές φέρνει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που παρουσιάζεται σήμερα, στους βασικούς του άξονες, στο υπουργικό συμβούλιο από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση εντός Νοεμβρίου, με την κυβέρνηση να επιδιώκει τη μέγιστη κοινωνική συναίνεση. Στο επίκεντρο του νέου θεσμικού πλαισίου που προωθείται βρίσκονται τουλάχιστον πέντε μεγάλες αλλαγές σε ωράρια – υπερωρίες, άδειες, τηλεργασία, συνδικαλιστικό νόμο και κάρτα εργασίας.

Ειδικότερα, οι 5 μεγάλες αλλαγές που προωθούνται είναι:

Διευθέτηση χρόνου εργασίας, ωράριο α λα καρτ και νέο πλαίσιο υπερωριών

Κάρτα εργασίας – Εργάνη ΙΙ

Εκ βάθρων αλλαγή συνδικαλιστικού νόμου

Τηλεργασία

Πατρικές – γονικές άδειες

Ωράρια – Υπερωρίες

Στην κορωνίδα του νέου θεσμικού πλαισίου είναι οι νέες παρεμβάσεις για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Με τις προωθούμενες ρυθμίσεις έρχεται μεγαλύτερη ευελιξία στον χρόνο και τον τόπο εργασίας, ελαστικότερα προσαρμοσμένο 8ωρο ανάλογα με τις ανάγκες επιχείρησης και εργαζομένου, καθώς και ευέλικτες υπερωρίες, που αποκτούν πλέον ενιαίο πλαίσιο για κάθε ώρα εργασίας πέραν του 8ωρου, καθώς αναμένεται να καταργηθεί το ενδιάμεσο πλαίσιο της υπερεργασίας.

Σήμερα, η απασχόληση 5 ωρών επί πλέον την εβδομάδα μετά τις 40 ώρες για τις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν 5ήμερο σύστημα απασχόλησης (όπως επίσης και η απασχόληση 8 ωρών επιπλέον την εβδομάδα, για τις επιχειρήσεις  που εφαρμόζουν σύστημα 6ήμερης απασχόλησης) θεωρείται υπερεργασία και αμείβεται με προσαύξηση 20%.

Η απασχόληση, πέραν των 45 ωρών την εβδομάδα για τις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν πενθήμερο ή των 48 ωρών τη εβδομάδα για τις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν εξαήμερο, θεωρείται υπερωριακή απασχόληση και αμείβεται με προσαύξηση 40% στο καταβαλλόμενο ωρομίσθιο.

Παράλληλα, κάθε ώρα πέραν της 9ης ημερησίως επί 5ημέρου και πέραν των 8 επί 6ημέρου συνιστά υπερωρία.

 

 

ethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here