Τι θα ισχύσει τελικά εν όψει του Πάσχα, σε συνδυασμό με τους βεβαρημένους δείκτες της πανδημίας αλλά και τα κορονοπάρτι αποτελούν μία δύσκολη εξίσωση, την οποία καλείται να λύσει τις επόμενες ημέρες η Πολιτεία. Οι πιθανότητες για «Πάσχα στο χωριό» απομακρύνονται καθώς πολλοί επιστήμονες προειδοποιούν πως μια μαζική έξοδος μπορεί να δημιουργήσει δεκάδες εστίες διασποράς στην ελληνική ύπαιθρο.

Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση τη Δευτέρα 19/04/21 με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με τον οποίο συζήτησαν τον τρόπο λειτουργίας των Ιερών Ναών. «Βρήκαμε μια λύση, να κάνουμε ένα συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με μέτρα και περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης. Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, τέθηκε το ενδεχόμενο να ψαλεί φέτος το “Χριστός Ανέστη”, λίγο νωρίτερα από ό,τι συνήθως. Υπό εξέταση είναι και το ενδεχόμενο να τελεστούν κάποιες Ακολουθίες, όπως της Αποκαθήλωσης, του Επιταφίου και της Ανάστασης, σε εξωτερικό χώρο, με αποστάσεις, με μάσκες και με όλα τα υγειονομικά μέτρα.
Σήμερα συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνεδριάζει και εξετάζει όλα τα σενάρια, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- θα ακολουθήσουν και οι σχετικές ανακοινώσεις από την πλευρά της Εκκλησίας.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here