Στις καθιερωμένες δηλώσεις ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, την δεύτερη μέρα της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν εξαιτίας του κορονοϊού.

Νωρίτερα ο καθηγητής κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 10 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα στην Ελλάδα και κανέναν νέο θavato.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως έχει ξεκινήσεις μια νέα καθημερινότητα, ιδιαίτερα ρευστή και κρίσιμη για την επόμενη πορεία.

Οι συστάσεις για αποφυγή συγχρωτισμού βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα. Η εικόνα μπαρ κυρίως στην επαρχία, με πολλούς συγκεντρωμένους, με μουσική, για δήθεν take away ποτά, προσβάλλει όλους μας. Όλους όσους ακολουθούν πιστά τις οδηγίες.

Οι μηχανισμοί του κράτους θα ρίξουν το βάρος τους σε αυτό τον τομέα και επιφυλασσόμαστε για περισσότερα μέτρα. Και είναι κρίμα για τους πολλούς που τηρούν τους κανόνες.

«Τα take away σε ποτά δεν επιτρέπεται. Όπως επίσης δεν επιτρέπεται να παίζουν μουσική στη διαπασών στις 11 το βράδυ. Γι’ αυτό και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και σε αυτό το επίπεδο ενεργοποιούνται από σήμερα. Επιφυλασσόμαστε για περισσότερα μέτρα…», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Δείτε ζωντανά τις δηλώσεις του υφυπουργού πολιτικής Προστασίας:

ellada.press